Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En av ligans mest underskattade spelare senaste 15 åren – i går var han tillbaka

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Vuelve Bruno!

1128 dagar sedan sist.

Efter tre år på skadelistan gjorde 36-årige kaptenen tillika klubbikonen Bruno Soriano comeback för Villarreal. Han har stått vid ruinens brant, nära att tacka för sig utan att ha fått ett ordentligt avsked, vid upprepade tillfällen. Men tre år av skadehelvete, där allt började med en svår knäskada följt av två operationer och upprepade bakslag i rehabiliteringen, har nu Bruno krigat sig tillbaka.

Bara att han var uttagen i en matchtrupp var stort nog. Men när han i går fick göra comeback hemma på El Madrigal – kanske var det nu jag saknade publiken mest av allt – i matchen mot Sevilla var det en stor seger. Vilken förebild, vilken motivationskraft att efter så många motgångar resa sig och ta sig tillbaka.

Annons

Bruno har alltså hunnit fylla 36 år. Han har varit av ligans mest underskattade mittfältare de senaste 15 åren pendlade in och ut i den spanska landslagstruppen under flera år. Trots att han inte spelade i en av de allra största klubbarna var han där och konkurrerade när Spanien hade sitt bästa mittfält genom tiderna.

När det hade gått två år utan några positiva besked kring hans rehabilitering trodde nog de allra flesta att tiden var förbi. Att Bruno Soriano aldrig skulle få det avslut hans karriär förtjänar.

Han är en av de trotjänare som finns kvar i toppfotbollen. Tillhört Villarreal sedan han var grabb, debuterade i A-laget 2006 och har sedan dess hunnit göra över 400 matcher för klubben.

– Jag skulle ljuga om jag inte sa att det varit nära att avsluta allt och inte fortsätta. Det har varit många tuffa stunder. Men hela tiden har viljan funnits där. Att ta sig tillbaka. Det har varit tre långa år och varit svårt, men det här är väldigt viktigt för mig och just nu är jag väldigt lycklig, sa Bruno Soriano efter matchen i går.

Annons

Med samma mentala styrka och om kroppen håller känns det hoppfullt att vi får se Bruno Soriano tillräckligt länge för att han ska hinna bevisa att han fortfarande håller på den högsta nivån och att han sedermera kan få ett värdigt avslut inför sin hemmapublik.

Publicerad 2020-06-23 13:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto