POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Fingertoppskänsla från Monchi och Sevilla kan utmana ännu högre

Twitter: @pinthorp

Sevilla slog ett nytt klubbrekord i går. 13 raka ligamatcher utan förlust.

Jäkligt imponerande facit, och helt i linje med hur stark säsong Sevilla gjort med Julen Lopetegui på tränarbänken. Laget hamnade i en liten dipp i mitten av säsongen, vilket inte är helt onaturligt med tanke på det intensiva spelschemat. I övrigt har Lopetegui hittat en defensiv stabilitet som är av högsta rang. Ytterbackarna Jesús Navas och Sergio Reguilón har varit ligans bästa.

Mittbacksparet i Jules Koundé (vilken enastående vårsäsong sedan Dani Carriços plats blev tillgänglig) och Diego Carlos (säsongens nyförvärv) tillhör ett av ligans främsta. Dessutom med enorm utvecklingspotential.

Det viktigaste för Monchi, demonsportchefen som åter drar i trådarna, blir att hålla den defensiva grunden intakt inför nästa säsong. Det måste vara av högsta prioritet. Att behålla båda mittförsvararna kommer bli svårt. Så mycket har de imponerat, framför allt Diego Carlos som redan nu känns redo för de allra största klubbarna i Europa. Men också viktigt att lösa Reguilón, som inte verkar ingå i Real Madrids framtidsplaner.

Ska Sevilla ta nästa steg och rent av flåsa de stora jättarna i ligaspelet nästa säsong krävs dock ännu mer än att behålla den defensiva styrkan. Men som jag ser det krävs samtidigt inga astronomiska summor för att rekrytera spelare, utan lite klassisk Monchi-finess hade räckt väldigt långt.

Sevilla behöver fler individuellt skickliga spelare i offensiven. Kanske kan Carlos Fernández, vars låneperiod i Granada imponerat, inbringa en del kvalité. Men han står fortfarande på tillväxt och är inte redo att axla manteln som lagets primäre målskytt. Kan Raúl de Tomás vara ett alternativ? Eller växlar Youssef En-Nesyri upp med en “hel” försäsong i kroppen?

Oavsett vad behövs både spets och bredd. Sevilla kommer aldrig utmana om en ligatitel när Munir El Haddadi och Luuk de Jong ska klä offensiven. Det behövs mer än Lucas Ocampos – som också blir en utmaning att behålla.

Jag och C More-kollega Marcelo Fernández satt och diskuterade lite svenska transferalternativ häromdagen. Vi landade i att Robin Quaison sannerligen hade kunnat fungera bra i Sevilla. Hela hans profil osar väldigt mycket Monchi. En spelare från ett mindre lag, flexibel i det avseendet att han kan använtas på flera positioner. Dessutom i en bra ålder.

Jag skrev om Take Kubo för några dagar sedan. Det vore också ett hett alternativ. En spelare som kan lira både på kanten och i en central offensiv mittfältsroll.

Den typen av kvalitativa spelare behövs för att Sevilla ska kunna utmana och ta nästa steg. Men ur ett defensivt perspektiv (defensiv vinner ju titlar och hela den klyschan, ni vet) är det mycket som redan är på plats. Om Monchi agerar med fingertoppskänsla och Sevilla lyckas behålla sina stöttepelare ser jag bara utvecklingspotential och ett Sevilla som kan – och framför allt bör – vara ännu bättre till nästa säsong.

***

Vi välkomnar Cádiz tillbaka till La Liga. Det var längesen! Mitten av 2000-talet var den andalusiska klubben senast i finrummet.

Kul att ha en sådan klassisk klubb med en stor supporterskara tillbaka i högstadivisionen. Dessutom verkar det som Álvaro Negredo blir klubbens första värvning i bygget till nästa säsong.

Publicerad 2020-07-13 kl 13:16

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto