Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fem spelare jag tror slår igenom stort i La Liga 2020/21

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Samma sak varje säsong. Spelare dyker upp från i stort sett ingenstans och gör gigantiska avtryck i La Liga.

Yunus Musah får stämplas som det senaste exemplet på detta. När jag satt med förberedelserna inför att kommentera Valencia-Levante hade jag läst hans namn ett fåtal gånger tidigare. Aldrig sett honom spela. Inte ens ett klipp.

Sedan klev han rakt in från start på Mestalla och agerade som om han inte gjort annat än att spela La Liga-fotboll i flera år.

Det kommer helt säkert dyka upp fler som Musah, som tar fotbollsvärlden med storm den här säsongen, men här kommer ett gäng spelare jag spår ska ta nästa stora steg i sin utveckling. Lirare som redan i viss mån etablerat sig i ligan, men väntar på det stora genombrottet. Jag utesluter spelare som Ansu Fati och Vinícius Junior, även om deras fulla potential är långt ifrån nådd, men som känns alltmer etablerade och fått ett erkännande som gör att få blir överraskade om deras utveckling eskalerar i positiv anda.

ANNONS

Nåväl. Några spelare att hålla ett extra öga på säsongen 2020/21.

Diego Lainez, offensiv mittfältare, Real Betis
I Mexiko är det många som höjt på ögonbrynen och undrat varför supertalangen Diego Lainez, 20, ännu inte etablerat sig i La Liga. Konkurrensen , och möjligen Real Betis oförmåga att göra en jämn ligasäsong, är kanske störst anledning. Men den här säsongen har jag svårt att se Manuel Pellegrini blunda för Diego Lainez obestridda råtalang. En finurlig mittfältstyp som är som allra bäst när han får mycket boll.

Ander Barrenetxea, ytterforward, Real Sociedad
Ett känt namn för många som följde Alexander Isak och Real Sociedad förra säsongen, men då främst som inhoppare. Trots benhård konkurrens på de offensiva positionerna ska Barrenetxea nu utmana på allvar. Teknik, fart och poängspelare i ett. Tillsammans med Isak tror jag att Barrenetxea är nästa stora och dyra export från Real Sociedad.

ANNONS

Takefusa Kubo, offensiv mittfältare, Villarreal
Utlånad från Real Madrid till Mallorca förra säsongen så blev Take Kubo successivt en nyckelspelare hos de rödklädda. Den här säsongen, på lån i Villarreal, ska han ta nästa steg. Otrolig accelerationsförmåga med boll, har tekniken, speluppfattningen och egentligen det mesta för att bli en toppspelare i ligan.

Riqui Puig, central mittfältare, Barcelona
Fick alltmer speltid efter årsskiftet då Quique Setién tog över Barcelona, och imponerade främst under sommaren med flera matcher där han satte stort avtryck. En spelare som är väldigt duktig på att spela sig igenom trånga ytor och hela tiden vill spela framåt. Fortsätter han på den inslagna vägen finns ingen anledning att tro annat än att Riqui Puigs stora genombrott är runt hörnet.

Kangin Lee, offensiv mittfältare, Valencia

ANNONS
Funnits med i Valencias A-trupp under ett par år nu, men det är först nu han ska ta sitt stora steg mot världstoppen. Vänsterfotad spelfördelare, oerhört bra på att slå den avgörande bollen. Riktig karaktärsspelare.
Publicerad 2020-09-17 15:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto