Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Manuel Pellegrinis Betis flyger tidigt

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Full pott. Inget insläppt mål. Nabil Fekir redan i målprotokollet.

Ja, snacka om att Manuel Pellegrini fått en drömlik start på sitt Real Betis-äventyr. Framför allt har det också sett bra ut spelmässigt. Det hade kunnat bli ytterligare ett par bollar mot Valladolid i går, men stannade vid 2-0.

Det enda som möjligen saknas nu är att hitta en pålitlig nummer nio. En som garanterar mål.

Det första riktigt stora testet för Pellegrinis Betis blir kommande lördag. Då gästar Real Madrid, hans gamla arbetsgivare, Benito Villamarín. Nog kittlar det.

***

Real Madrid då? Ja, regerande mästaren klev ju in i säsongen 2020/21 i går. Första halvlek imponerade enormt mycket. Dominerade mittfältet totalt mot Real Sociedad, aggressivt, högt och effektivt presspel, kanterna med Vinicius och Rodrygo fungerade fint.

Annons

Det enda som saknades var mål.

Sedan avtog tempot allteftersom i andra. Real Sociedad tog sig in i matchen och hade också sina lägen.

0-0 var väl ingen helt nöjd med. Och ingen helt bedrövad över heller. Mersmak för Real Madrid som har tufft inledande schema.

***

Alexander Isak? Ganska osynlig men hade en jättechans där Thibaut Courtois stod för matchens prestation i och med benparaden.

Många som gett Isak hårda betyg så här dagen efter. Men i den första halvleken fick han inte mycket att jobba med och jag tycker främst att mittfältet borde rannsakas. Många underpresterade. Mikel Oyarzabal kanske allra mest. Han syntes knappt till och slog bort de få bollar han borde omvandlat till målchanser.

Real Sociedad har mycket att jobba på. Det mest positiva laget kan ta med sig är att David Silva nu fått sina första minuter. Jag tror Silva, likt Santi Cazorla i sin återkomst till La Liga, bara kommer växa och bli helt vital.

Annons

***

Att Roberto Soldado och Álvaro Negredo skulle tävla om vem som gör flest baljor i La Liga ytterligare en säsong trodde jag inte för några år sedan.

Soldado återvände till ligan inför förra säsongen. Och nu är Negredo tillbaka i nykomlingen Cádiz.

Båda 35-åringarna nätade i går. Tänka sig att de håller fortfarande.

***

Hur smarrigt låter inte Luis Suárez-Diego Costa som anfallspar?

Låt det ske.

***

Det är helt obegripligt att Ronald Koeman ens överväger att släppa Riqui Puig. Innan första tävlingsmatchen som Barcelona-tränare har han redan fått en stor del av supportrarna emot sig.

Romantiken som finns i egenfostrade spelare går aldrig komma ifrån. Men Riqui Puig är en speciell talang. En av Barças bästa spelare under sommaren. Han har redan visat att han håller på den här nivån.

Spelsystem? Konkurrens?

Annons

Bra spelare klarar sig ändå. Koeman borde vara smartare än att låsa sig vid sådant.

Och konkurrensen, jag vet inte. Carles Aleña & Miralem Pjanic. Finns det någon fotbollstränare, förutom möjligen Koeman, som hade valt att satsa på nyss nämnda kort före Riqui Puig?

***

Iago Aspas ändå. Tvåsiffrigt i antal mål fem raka säsonger. Tvåmålsskytt i hemmapremiären i lördags.

Sanslöst underskattad. Kanske enskilt viktigast för sitt lag i ligan.

Publicerad 2020-09-21 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto