Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jules Koundés utveckling borde alla storklubbar följa

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det går fort i hockey. Från 6-1 i premiären var det enkelt att basunera ut “titelutmanare” gällande Atlético de Madrid. Efter två raka 0-0-matcher, den allra senaste mot Villarreal utan ett enda skott på mål, är det lite andra tongångar.

Jag står fortfarande fast vid att värvningen av Luis Suárez är fantastisk för Atleti. Han kommer göra skillnad. Men i de senaste två matcherna har han ägnat sig lika mycket åt att spela fotboll som att titta ut mot tränarbänken och ta instruktioner från Diego Simeone.

Det kommer ta tid innan han kan lyfta. Men nog kommer han bli en avgörande faktor.

Framför allt ser João Félix bättre och bättre ut. Sämre mot Villarreal, det tillstår jag, men han är mycket mer involverad och företagsam än förra säsongen.

Annons

Ska Atleti utmana om en ligatitel spelar Félix och Suárez vitala roller. Deras samarbete för ett fungerande anfallsspel måste sitta. Än finns väldigt mycket att jobba på i det avseendet.


Sevilla tog poäng på Camp Nou för första gången på flera år.

Trots att Lucas Ocampos var rostig och hela Sevilla agerade fegt i omställningsspelet. En styrka i sig.

Men kan laget utmana topp tre? Om allting klaffar, definitivt, men jag tror truppens bristande bredd kommer kosta dyrt.

En spelare som kommer bli dyr den dagen han säljs är Jules Koundé. I en match där anfallsspelet inte imponerade åt något håll var det fransmannen som individuellt stack ut mest. Kanske tillsammans med Barcelonas unge uruguayan Ronald Araújo, som bevisade att han minsann hanterar den här nivån också.

Sedan Dani Carriço lämnade Sevilla förra vintern och Koundé blivit en startgubbe har han tagit helt overkliga steg i sin utveckling. Det var längesen jag upplevde något liknande hos en så pass ung mittback.

Annons

Vinícius bör hyllas för sitt klassavslut fram till 1-0 mot Levante – men bör också luggas för att han därefter brände två jättelägen som bara måste vara mål.

Allt kommer inte förändras över en natt. Vini kommer fortsätta bränna chanser och ta felbeslut. Men jag tror alla är rörande överens om att brassen blir mer jämn i sina prestationer och mål i två raka matcher kommer bidra med en rejäl självförtroendeboost.

Luka Jovic var iskall i de två matcher han startade. Zidane måste fortsätta spela med yttrar och där borde Vinícius stå först i ledet.


Joaquín. 39 bast. Delägare i Real Betis. Kanske blivande president.

Men framför allt en underbar fotbollsspelare som definitivt inte bör tänka tanken att lägga av.

Två målgivande mot Valencia. En fröjd att se. Det är bara luta sig tillbaka och njuta.


Deadline Day ja. Skönt att det här evighetslånga transferfönstret är över. Låt se om Valencia behåller sina spelare eller om loppmarknaden fortsätter.

Annons

Och om det sker något mer av högt värde. Många klubbar behöver skeppa en del spelare och flera behöver tillföra bredd i truppen (fråga bara Elche).

Framför allt ska det bli härligt att lägga rykten bakom sig så vi alla kan fokusera på händelserna på planen.

Publicerad 2020-10-05 13:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto