Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Det brann i Alexander Isak

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det stod skrivet i stjärnorna.

Efter att ha varken bidragit med mål eller assist sedan ankomsten till Villarreal – och överlag ganska slätstrukna insatser – var det så dags för Dani Parejo. När Valencia stod som motståndare. Hans Valencia, klubben han representerade i nästan ett decennium och ledde som kapten de senaste säsongerna.

Det var märkligt att se honom glida runt i en gul tröja. Det var det.

Men när derbyt stod och vägde var det så klart han som skulle göra det. Ett skott utifrån, en liten touch, via ribban och in. Det är väl precis det här som kallas ödet? Det är nästan komiskt hur det kan bli så här.

ANNONS

Lustigt också att han först tog sats för att inleda ett firande, men snabbt kom på att han givetvis inte kan fira. Han hade precis gjort mål på Valencia. Hans Valencia. I en gul tröja.


Nej, det är ingen överdrift att kalla Alexander Isaks inhopp mot Real Betis i går för helt lysande.

Energi, bestämd och fullt fokuserad. Han skulle in och göra skillnad. Att han fick högsta betyg i Diario Vasco trots typ 20 minuter på planen säger det mesta.

Nu blev det en fixad straff och en assist. Nästa helg kommer det lossna även målmässigt för Isak.

Real Sociedad överlag? Vilket lag. Serieledning, 10-2 i målskillnad och ett spel som bara ser bättre och bättre ut. Portu! Merino! Oyarzabal!

Tänk att varken Isak eller Willian José gjort mål än. Och sparkapitalet som finns i David Silva, som sakta men säkert börjar ta allt större plats.

ANNONS

Real Sociedad är minst lika bra som förra säsongen. Alguacils kontinuitet och den unga truppen (startelvan snittade 24,5 år inför gårdagens match) som blivit ett år äldre lovar en ny säsong där supportrarna har all anledning att drömma stort.


Ska vi snabbt stanna upp och begrunda det faktum att Iñaki Williams inte missat en enda ligamatch för Athletic sedan våren 2016? Mer än fyra säsonger i följd. Där han alltså lirat varenda match. En klar majoritet från start dessutom.

Viktigt mål från Iñaki i går, för övrigt.


Det var alltså i maj 2000 som Real Madrid och Barcelona senast misslyckades att göra mål samma dag.

Det finns en del frågetecken i båda lägren inför lördagens El Clásico. 16:00 sparkar säsongens första klassiker igång. Studio på C More från 15:30.

Publicerad 2020-10-19 15:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto