Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hoppas Maradona log från himlen när Messi spelade sin bästa fotboll 2020

Pinthorp

Om vi inte hade fått uppleva tillräckligt tidigare den här hösten för att slå fast att möjligheten för skrällar i toppstriden är extraordinär just den här säsongen, så kan vi nog göra det nu.

Real Madrid har lidit enormt de senaste veckorna. Primärt på grund av skadorna. Sergio Ramos betydelse för laget är ovärderlig. Men inte nödvändigtvis i form av kvalitéer enbart som fotbollsspelare, utan sättet han påverkar sin omgivning. Thibaut Courtois har knappt gjort ett misstag de senaste två säsongerna. Nu har han varit virrig. Raphaël Varane kan framstå som världens främsta mittback när Ramos finns som dirigent bredvid. Hans insatser har också varit undermåliga på slutet.

Det är enkelt att skylla på de mindre namnen som tagit plats i elvan och inte fyllt skorna. Som Nacho Fernández eller Mariano Díaz. Men det är de rutinerade namnen som varit mest vilsna.

Annons

Precis som Ramos påverkar sin omgivning i försvaret gör Karim Benzema detsamma i offensiven. Jag tror verkligen Mariano går en fin karriär till mötes. Kanske inte i just Real Madrid. Men det är tufft att kliva in och ersätta Benz. Hans spelstil som “nia” är spektakulär. Hans rörelsemönster, prestigelösa spel, skicklighet på att kombinera och inte bara skaffa yta för sig själv utan ännu mer för sina medspelare.

När Real Madrid inte nått upp i normal standard – det var ju trots allt så sent som i juli laget, ja mer eller mindre exakt samma lag, vann ligan – har det blivit tydligare än någonsin vad stöttepelare som Ramos & Benz betyder.

Och när vi var många som påbörjade en längre text om att Eden Hazard är på väg in i sin bästa period i Real Madrid så kommer en ny skada.

Nej, hittills har det inte varit Madrids höst. Härnäst väntar Sevilla och Atlético i ligaspelet. Matcher som kan komma att definiera hela toppstriden.

Annons

På tal om insatser som kan definiera en säsong. Efter fyra raka kryss mellan Valencia och Atleti på Mestalla så vann rödvit-randigt med uddamålet. Yannick Carrasco blev återigen tungan på vågen med sitt förarbete till målet, som Toni Lato styrde in i eget nät.

Det är lätt att minnas när Atlético vann på Mestalla 2014. Samma siffror. Den gången Raúl García målnickare. Den gången löpte Atlético linan ut och vann ligatiteln. Diego Simeones lag har bra förutsättningar att göra något historiskt den här säsongen.

Men det är ju fler lag som tampas där uppe i toppen. Mäktigt möte väntar från Anoeta i kväll. Tänka sig att Real Sociedad-Villarreal skulle vara ett tvättäkta toppmöte efter en fjärdedel av säsongen.

Det är bara spänna fast sig och hänga med.


Real Madrid verkar vara motsatsen till “boogie team” för Pablo Machín.

Annons

Den nuvarande Alavés-tränaren har spöat Real Madrid med Girona, Sevilla och nu Alavés. Imponerande.


Lionel Messi fick hylla Diego Maradona genom sin bästa insats den här säsongen och drog av sig tröjan för att visa en gammal Newell’s Old Boys-tisha. Ni vet, Messis moderklubb och en klubb som även Maradona hann representera en kort tid.

Väldigt fin hyllning. Messi spelade sin bästa fotboll det här året. Det kändes nästan regisserat.

El Diego måste ha gillat vad han såg där uppifrån himlen.


Om Real Madrid har skadeproblem i försvaret så är det ändå inget mot Barças skadelystna bland försvarsspelarna. Gerard Piqué, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Ronald Araújo och nu även Clément Lenglet.

Vi får väl se hur allvarligt det är med fransmannen, som klev av mot Osasuna.

Men just nu har Barça inte en enda mittback från A-stallen disponibel. Óscar Mingueza, som startade både senast i CL och nu mot Osasuna, lär helt plötsligt få stort ansvar och en möjlighet att visa vad han går för.

Annons

I CL mot Dynamo Kiev lirade Junior Firpo mittback i andra halvlek. Mot Osasuna klev Frenkie de Jong ner i backlinjen.

Det säger en del om rokaderna som Ronald Koeman tvingats till.

Publicerad 2020-11-29 17:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto