Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Upp till bevis om Sevilla kan ta nästa steg

Pinthorp

Nollan intakt sju matcher i följd, Papu Gómez redan varm i kläderna, Youssef En-Nesyri gör sina mål och Jules Koundé är ligans bästa mittback. Jo då, det våras för Sevilla. Men allt kan svänga fort. Ett par förluster i ligan och uttåg i Champions League mot Dortmund så kan det här bli en säsong i mängden.

Ska Sevilla ta nästa steg krävs det att laget når minst ett steg längre i CL-spelet. Att Barcelona besegras i den där cupsemifinalen (Sevilla har 2-0 att gå på efter första mötet) och att varken Real Sociedad eller något annat lag bjuds in i kampen om Champions League-platsen i ligan.

Jag tror Julen Lopeteguis lag är redo att ta det där steget. Nu har Sevilla på allvar etablerat sig som ett av Spaniens fyra bästa lag.


Medan Lopetegui fortsätter sitt långsiktiga projekt i Sevilla har Jorge Almirón fått sparken i Elche. Eller ja, han sa ju typ upp sig. På den märkliga presskonferensen efter helgens förlust mot Celta var det han som gav beskedet före klubben hade gått ut med någon officiell redogörelse. Men det spelar kanske mindre roll.

Annons

Fran Escribá, som faktiskt ledde Elche till serieseger i Segunda División 2012/13 och gjorde en stark säsong i La Liga med klubben säsongen därpå (Elche tvångsdegraderades på grund av ekonomiska bekymmer, men det kan knappast Esribá klandras för). Nu är han tillbaka i den klubb han lyckats allra bäst med sin tränargärning. Kanske kan han rädda Elche från att åka ur.


När Dani Carvajal klev av skadad mot Valencia var det 36:e gången Real Madrid åkte på en skada den här säsongen. 36:e gången!

Med tanke på hur många muskelskador som drabbat truppen det senaste halvåret känns det som att det medicinska teamet runt laget har det ganska hett om öronen just nu. Det är extremt alarmerande. De senaste veckorna har Zinedine Zidane inte ens haft full bänk. Långt ifrån.

Det är tur att Zizou har 11-12 spelare som trots omständigheterna och två matcher i veckan fortfarande levererar på en sensationellt hög nivå. Mittfältstrion med Luka Modric-Casemiro-Toni Kroos förtjänar att lyftas ännu en gång. De gör en väldigt bra säsong så här långt.

Annons

Marcelino-effekten är verkligen total i Athletic. 4-0 borta mot Cádiz och stundtals propagandafotboll. Alex Berenguer, Iker Muniain & Unai López ser ut att trivas väldigt bra med tillvaron för tillfället.

Min känsla är att många spelare, ett par av de ovan nämnda, kan vara redo att ta nästa stora steg i karriären under Marcelino. Detsamma gäller Iñaki Williams.

Däremot tufft utgångsläge inför cupreturen mot Levante. 1-1 på San Mamés och knapp fördel Valencia-laget i den semifinalen.


Champions League är tillbaka!

Och vilken åttondelsfinal som väntar redan i kväll. Barcelona-PSG har extremt många ingredienser. Synd bara att båda lagen har en del skadeproblem, och att framför allt Neymar inte får spela fotboll på Camp Nou igen, men det finns krydda nog till det här mötet ändå.

Bara att Leo Messi ska spela fotboll. Mot just PSG. Han har en del ögon på sig i kväll.

Annons
Publicerad 2021-02-16 11:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto