Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan en succévår räcka hela vägen in i EM-truppen för doldisen?

Pinthorp

Jag har inte bestämt mig om den här texten kommer landa i en slutsats att Levante-målvakten Dani Cárdenas, med bara tre La Liga-matcher i bagaget, borde åka med som tredjeslips till EM. Men nu har jag i alla fall redan lyft det. Sen får vi se vart det här tar mig. Och Cárdenas framför allt.

Vem är det jag ens tecknar här? Jo, 23-årige Dani Cárdenas. En tämligen okänd målvakt som inför säsongen inte var annat än tilltänkt reserv bakom suveräne Aitor Fernández. Han har varit i Levante sedan 2014. Kom dit som junior, mest lirat i B-laget men inför den här säsongen permanent flyttats upp som tydlig reservmålvakt i A-truppen. Aitor Fernández var trots allt den som räddade flest skott i La Liga förra säsongen. Han om någon har varit på tapeten till landslaget tidigare.

Men hur sjukt det än låter vore det kanske ännu rimligare att hans konkurrens Cárdenas tar den platsen. Han är trots allt många år yngre.

Annons

För några månader sedan hade jag aldrig hört hans namn. Det var när topprestationerna avlöste varandra i Copa del Rey, där Levante nådde hela vägen till semifinal, som han först blev en snackis. Framför allt 1-1-mötet mot Athletic, där han storspelade. Addera på insatserna mot Atlético och Real Sociedad i ligan, hans två ligamatcher det här året, och Dani Cárdenas har släppt in 3 mål på 31 skott.

Han har varit helt superb. Keylor Navas-under-Levante-tiden-bra. Ja, på den nivån.

Men det går ju förstås inte i förbundskapten Luis Enriques sits plocka ut en målvakt efter enstaka stora prestationer. Det hajar jag också. Men det finns inget självklart tredjealternativ i landslaget just nu. Åtminstone inte som jag ser det. Unai Simón och David de Gea ska in i truppen och kämpar om förstaplatsen, Kepas insatser i klubblaget bör få honom petad som landslagstrea.

Annons

Vem ska ta platsen? Sergio Asenjo för lång och trogen tjänst i Villarreal? Pau López som inte är helt självklar i Roma? Eller så spelar Luis Enrique ut “framtidskortet” och ger Rubén Blanco eller Alex Remiro chansen? Om fallet blir det sistnämnda borde en stark Dani Cárdenas-vår inte helt stänga den dörren. Det var längesen jag såg en målvakt göra så många stora prestationer i rad.

Och oavsett vad Luis Enrique tycker och tänker blir det intressant att se hur Levante resonerar i målvaktsfrågan framgent. Cárdenas är uppenbarligen för bra för att inte spela. Aitor likaså. Spelar Levnate sina kort rätt lär det kunna bli en slant för någon, vilket öppnar upp för att andra nyckelspelare inte tvingas ut på försäljningslistan för att inbringa stålar.

Publicerad 2021-03-09 15:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto