Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Statistiken för halvtid av Allsvenskan fick rätt om Malmö FF som mästare 2017!

Redan den 16:e juli och därmed efter 15 av 30 omgångar fanns det statistik som talade för Malmö FF som blivande mästare för Allsvenskan 2017. Den genomgången finns via denna länk – så ni slipper scrolla och klicka och leta.

Efter kvällens 3–1-seger borta mot IFK Norrköping klev Malmö FF upp i en serieledning på ointagliga 10 poäng. Tvåan AIK ligger 10 poäng bakom med 9 poäng kvar att spela om.

Så här mycket bättre har Malmö FF varit än nuvarande tabelltvåan AIK omgång-för-omgång denna säsong:

20171016-mff-vs-aik-2017

För er som inte klickade på länken i inledningen av detta inlägg eller på annat sätt besökte det gamla blogginlägget så handlar det kortfattat om att alla så kallade “halvtidsmästare” av 16-lagsallsvenskan med 32 poäng eller mer på tabellkontot har tagit SM-guld. För de två lagen som tagit 31 poäng har det i slutändan landat vid antingen SM-guld eller en andraplats.

ANNONS

Åter igen har alltså ett mästarlag inlett sin säsong med att ta poäng. Så har det varit för varje säsong från och med 1993 då nuvarande upplägg av Allsvenskan infördes. 1993–2007 var det dock 14 lag. Från och med 2008 har det varit 16 lag.

Statistikbloggen lyfter på hatten och säger grattis till Malmö FF som vunnit det femtioelfte SM-guldet!

…jag älskar verkligen när ett lag blir mästare på plan och inte “i kavaj”. Oavsett om det är mitt eget favoritlag eller om det är ett annat lag. Känns sportsligt sett mest behagligt på så vis. Mästarlaget fick kämpa sig till guldet och inte sitta på närmsta sportbar i kavaj och äta T-bone och mer eller mindre stark öl eller “pojkdricka” (läs: sockervatten).

***

Återstår nu att se hur det blir i Superettan. Kommer BP att vinna serien som det fanns statistiskt belägg för i somras? BP har nu ett kanonläge att gå om Dalkurd och ha en serieledning på 1 poäng och i nästa omgång tar BP emot Dalkurd på Grimsta den 24:e oktober.

ANNONS

Stora frågan: vad tror ni om BP på lite längre sikt med nya friska fläktar som “Skägget” och Maestro?

Publicerad 2017-10-16 kl 21:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto