POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Österrikes fönster stängde igår – dessa fönster har fortfarande öppet (lista)

Transferfönstren i europa “stängde den sista januari”. Som det brukar uttryckas. Men nja, det är en sanning med stark modifikation, då endast 12 av de 30 bästa ligorna stängde under det datumet. Senaste dagarna har ytterligare tre fönster bommat igen, vilket gör att hälften av Topp 30-ligorna fortfarande har transferfönstren öppna.

Det är inte kört för exempelvis de allsvenska spelare som vill byta till klubbar i bättre rankade ligor än Allsvenskan bara för att sista januari har passerat. Exempel på detta är Djurgårdens anfallare Aliou Badji, med 2 år kvar på 4-årskontraktet, som såldes igår den 6:e februari under Österrikes Deadline Day till Rapid Wien.

Österrikes liga är rankad 12 i europa. Några dagar tidigare stängde den sjunderankade ligan i Portugal. Ju fler fönster som bommar igen desto färre bra ligor håller fortfarande öppet, men fortfarande finns det Topp 10-ligor som håller öppet: Ryssland (6) och Ukraina (9). Efter dessa ligor är Schweiz (15) den bäst rankade av de som håller öppet.

Utanför europa håller exempelvis Kina, Brasilien och USA öppet. Vi minns hur Zlatan Ibrahimovic anslöt till LA Galaxy sent i mars förra året. Zlatan hade till första maj på sig för övergången men då hade han missat de fem första matcherna han spelade (omgångarna 4–8).  I år håller MLS öppet till 7:e maj för spelarvärvningar.

***

Här kommer en tydlig tabell över vilka fönster som redan har stängt och vilka som fortfarande håller öppet:

20190207-transferwindows-early-2019

Vi ser här att imorgon fredag (8:e februari) är det sista dagen för klubbar i ligorna i Azerbaijan och Serbien att ge sina spelartrupper tillökning. Nästa fredag – om 8 dagar – är det Deadline Day för klubbarna i schweiziska ligan och kanske kan vi se någon allsvensk spelare göra en flytt till en schweizisk klubb. I den schweiziska ligans högstadivision är just nu Alexander Gerndt, i bottenklubben FC Lugano, ensam svensk spelare.

För den som är nyfiken vilka svenska spelare som finns i utländska ligor är Fotbollskanalens senaste svenskkoll utmärkt att kasta ett öga på.

***

Ytterligare axplock av deadline days för ligor som inte finns med i tabellen ovan av utrymmesskäl…

Australien: 31 januari (redan stängt)
Mexiko: 31 januari (redan stängt)
Argentina: 16 februari
Litauen: 24 februari (ligan rankad 41 i europa)
Lettland: 1 mars (ligan rankad 42 i europa)
Estland: 7 mars (ligan rankad 46 i europa)
Japan: 29 mars
Kanada: 7 maj (samma datum som USA)

 

Publicerad 2019-02-07 kl 10:31
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto