Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sprickan mellan Runström och Berhalter

Sundbergs blogg

Det finns nog inte någon fotbollsspelare som vill vara petad. Alla vill spela. Om man inte får som man vill är det lätt att bli tjurig.

Björn Runström kom tillbaka till Hammarby som en liten frälsare – en riktig Bajare som skulle skjuta upp laget i allsvenskan. Men det blev inte som han själv eller fansen hade hoppats på. Tre mål på 24 matcher. I superettan. Inte jättebra av en anfallare med meriter från Fulham, Kaiserslautern, Molde, Odense och Luton.

Säsongen tog slut. Gregg Berhalter kom in. Den amerikanske tränaren hade bra koll på Björn Runström eftersom duon bland annat spelat mot varandra i Tyskland. Gregg kände till Björns egenskaper, men efter att ha sett flera av förra årets matcher på video så ansåg tränaren att anfallaren underpresterat.

Annons

Parterna talade med varandra via telefon. Gregg sade vad han, och förmodligen många fans, tyckte – och vad jag har hört så lät det ungefär så här: “Sett till förra säsongen måste du höja dig.  Jag vet vad du kan. Du måste visa att du förtjänar din plats, annars är du ingen given startspelare i mitt lag.”

Då kommer vi tillbaka till det där med att alla fotbollsspelare vill spela. Ingen vill vara petad. Om man inte får som man vill är det lätt att bli tjurig.

Det är klart att Runström var missnöjd med samtalet, han ville givetvis höra tränaren säga: förläng kontraktet. Du är en viktig spelare i mitt lag.

Runström skulle fundera och återkomma. Men, dagarna gick och han hörde inte av sig. Och Gregg vägrade att jaga anfallaren eftersom han ansåg att det inte fanns något mer att säga.

Annons

*********************************************************************************************************************

Här är en intervju med Max von Schlebrügge. Han ser ut att vara ganska nöjd med att vara tillbaka i Bajen. Ett fem minuters långt leende:

”Det känns som att vara hemma.  Söderstadion är det starkaste minnet – atmosfären, stämningen och sången i 90 minuter. Jag vet att jag kommer att göra mitt bästa i varje match. Vi ska ta oss tillbaka till allsvenskan. Det är min förväntning.”

[youtubeplay id=”8D1ZFgzOD-o” size=”large”]

*********************************************************************************************************************

Dagens Industri skriver: “I dag skulle rättegången i muthärvan kring nya nationalarenan i Solna ha inletts. Men förhandlingarna sköts upp på grund av sjukdom.”

Annons

“Förhandlingarna drar i gång på torsdag klockan 8.00. Då planeras ett första förhör med Sune Reinhold. Totalt sex personer är åtalade för brott som kan ge fängelse upp till sex år. Rättegången ska avslutas den 30 mars.”

********************************************************************************************************************

Jag lider med den förre DIF-backen Fredrik Stenman som slet av hälsenan i går.

https://www.fotbollskanalen.se/1.2541709/2012/02/19/tv_se_nar_stenman_slet_av_halsenan_obs_starka_bilder

Publicerad 2012-02-20 13:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto