Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur tänker Bajens tränare - dags att börja matcha laget

Sundbergs blogg

Hammarby förlorade gårdagens match mot Assyriska med 0-1. Bajen var bra i 45 minuter, men i halvlek gjorde Gregg Berhalter nio byten och då blev det alldeles för svårt att hålla jämna steg med Assyriska.

Så har det sett ut på försäsongen:

Mot Brage: när den andra halvleken började hade Bajen gjort tio byten.

Mot Gefle: tio byten i halvlek, plus ett efter 64 minuter.

Mot Assyriska: nio byten i halvlek.

Summering: Hammarby har använt 29 olika spelare på tre matcher.

Jag förstår inte riktigt grejen med att göra så många byten, speciellt inte i ett lag som Hammarby som verkligen behöver kontinuitet. Vi minns väl alla hur det såg ut förra året med Roger Franzén som tränare. När han fick sparken i mitten av augusti hade han inte hittat sin startelva, utan det ändrades väldigt mycket.

Nu kanske någon säger: men, det har ju bara spelats tre träningsmatcher. Klart att hela truppen ska få börja på noll och visa att man ska ha en startplats.

Annons

Men, jag vet inte en enda trupp i hela världen där 22 spelare har chans på en startplats. Oftast har en tränare – och jag tror även det gäller Gregg Berhalter – ungefär åtta spelare som han vet har en gjuten startplats. Det kanske finns tre positioner som man är lite osäker på. Så, jag hade haft full förståelse för om man hade gått runt på ungefär 15 spelare för att testa olika saker, men 20-22 personer är för många.

Försäsongen är en pina för många fotbollsspelare. Det är när man kör Beep-test, “Idioten” och andra fysiska övningar som man ser fram emot matcherna. Du gör alla jobbiga övningar för att vara stark i matcherna.

Som spelare är det givetvis viktigt att spela match, även om det är en träningsfight. Man vill hitta en bra touch, lära känna sina lagkamrater, hitta rätt i positioner, göra mål, få självförtroende. Och det blir svårt att gå från spel i en halvlek till att orka 90 minuter, risken är att man blir trött efter ungefär 60 minuter.

Annons

På lördag spelar Hammarby mot Brommapojkarna. Då borde Gregg Berhalter börja matcha Bajen ordentligt. Som lag vill man att allt ska sitta i de två sista träningsmatcherna. Det betyder att det inte är jättemycket tid till att svetsa ihop laget – nu är vi inne i mars och om fem veckor börjar superettan.

Publicerad 2012-03-01 16:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto