Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK:s genrep, två nyförvärv och Goitom skänker mer pengar

Sundbergs blogg

AIK besegrade Assyriska med 3-2 i försäsongens sista träningsmatch. Nästa vecka börjar allvaret – då står Helsingborg för motståndet i Supercupen.

Jag tror inte att svenska mästarnas scout Reine Almqvist darrade av rädsla när han såg Solnalagets genrep. Reine såg väldigt glad ut i halvlek och det är lätt att förstå varför. AIK:s första 45 minuter kan sammanfattas som: ofokuserat, slarvigt och viljelöst.

Assyriska var snäppet bättre i den första halvleken och mittfältaren Nahir Besara dominerade. Jag hade aldrig sett Besara innan gårdagens match, men jag blev verkligen imponerad av hans spelförståelse, teknik och passningsfot.

Martin Loretzson saknades på högerbacken. Per Karlsson hade ingen lyckad dag med flera felpassningar och han fick lämna planen i den andra halvleken. Då gick Helgi Danielsson ner som ytterback och Robert Åhman Persson lämnade bänken för det centrala mittfältet. Dessutom kom Pontus Engblom in i anfallet. Och båda spelarna tog med sig en härlig attityd in på planen och det smittade av sig på lagkamraterna. Laget blev aggressivare och vann fler dueller.

Annons

Med “RÅP” på planen får AIK en helt annan tyngd – han är väldigt viktig. Gnaget ryckte upp sig och gjorde en godkänd andra halvlek.

Plus går till anfallaren Kwame Amponsah Karikari som gjorde två mål. Härlig prestation vid den första fullträffen där han visade styrka och vilja.

Vänsterbacken Nils-Eric Johansson gjorde också en bra match.

***

Jag är otroligt nyfiken på Celso Borges. Hur bra är han? Hur kommer AIK:s anfallsspel att utvecklas?

***

Jag trodde inte att nyförvärvet Alhassan “Crespo” Kamara skulle bli mållös under försäsongen.

***

Henok Goitom, som sedan tidigare är medlem i Den Svarta Massan, har skänkt 5 000 kronor till AIK-kampanjen 3712. Syftet är att det sista året på Råsunda ska bli det största publikåret någonsin.

***

Vad tror ni om Tom Bongay och Abdou-Fatawou Dodja?

Annons
https://www.fotbollskanalen.se/1.2576343/2012/03/18/afrikasatsningen_fortsatter_har_ar_aik_s_dubbelvarvning

 

Publicerad 2012-03-18 16:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto