Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK:s nyckelspelare måste vinna slaget om mitten

Sundbergs blogg

Robert Åhman Persson. Där har ni AIK:s nyckelspelare i lördagens match mot Helsingborg. Jag tror att Supercupen avgörs på det centrala mittfältet. Där har HIF sin starkaste lagdel med firma Mahlangu/Gashi, och det gäller för Gnaget att vinna slaget om mittfältet för att ta årets första titel.

Robert Åhman Persson är väldigt viktig för AIK. När jag på försäsongen såg Solnalaget spela mot Kalmar FF och Assyriska var inte “RÅP” med i startelvan. Båda matcherna vek AIK ner sig centralt. Han kom dock in i halvlek mot Assyriska och då tog Gnaget över. Något av det första han gjorde var att kapa Assyriskas bäste spelare Nahir Besara vid mittplan – allt för att försöka få motståndaren ur balans. Den inställningen behövs mot Helsingborg.

En annan viktig spelare är givetvis Ivan Turina. Målvakten har ont i ryggen men ska försöka spela. Alla AIK-fans lär hålla sina tummar för att Turina kan vara med, speciellt med tanke på att Kenny Stamatopoulos har lämnat återbud. Det betyder att målvaktstränaren Lee Baxter vaktar målet om Turina kastar in handduken.

Annons

***

Det ska det bli intressant att se HIF-backen Walid Atta mot sitt gamla lag AIK.

***

Kwame Amponsah Karikari måste få starta i anfallet efter två mål mot Assyriska.

***

Celso Borges och Alhassan “Crespo” Kamara är inte tillgängliga för spel.

Publicerad 2012-03-23 23:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto