Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Helsingborg körde över blekt AIK

Sundbergs blogg

AIK förlorade Supercupen mot Helsingborg med 0-2. Den enkla förklaringen är att HIF har ett bättre lag. I mitt förra inlägg skrev jag att Robert Åhman Persson var tvungen att dominera mittfältet för att det skulle bli seger. Det gjorde han inte. HIF:s mittfält körde över AIK:s och därför tog hemmalaget årets första titel.

May Mahlangu och Adrian Gashi var bättre än Robert Åhman Persson och Daniel Tjernström. Men det var framför allt Helsingborgs yttrar som imponerade. Daniel Nordmark var matchens lirare och Rachid Bouaouzan gjorde båda målen. Jag gillar att Nordmark inte nöjer sig med att vara en lirare. Han visade upp en enorm arbetskapacitet. Den inställningen passar verkligen in i HIF:s “laget före jaget”.

AIK:s anfallare – Viktor Lundberg, Kwame Amponsah Karikari och Pontus Engblom – var väldigt bleka. Ingen kreativitet. Ingen som klarade av att hålla i bollen för att få upp laget. Vem ska göra AIK:s mål i år? Celso Borges? Alhassan “Crespo” Kamara, som inte gjorde ett enda mål under försäsongen?

Annons

I matchens sista minut drog Alexander Milosevic på sig ett onödigt rött kort.

Publicerad 2012-03-24 16:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto