Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så slutar allsvenskan - AIK blir bäst i 08

Sundbergs blogg

1. Malmö FF
2. IFK Göteborg
3. Helsingborg
4. Elfsborg
5. AIK
6. Kalmar FF
7. Gais
8. Häcken
9. Djurgården
10. Gefle
11. Mjällby
12. IFK Norrköping
13. Örebro
14. Åtvidaberg
15. Gif Sundsvall
16. Syrianska

Eftersom det här är en 08-blogg så följer här lite tankar om AIK, Djurgården och Syrianska.

Jag är inte imponerad av AIK:s försäsong. Anfallarna har inte levererat, Robert Åhman Persson har inte hittat fjolårsformen och backlinjen har inte alls varit lika stabil som den var förra säsongen.

Men, nu är stjärnvärvningen Celso Borges skadefri och det lär betyda mycket för offensiven. Och vad gäller backlinjen så tror jag att det blir bättre – man måste ha i åtanke att Alexander Milosevic bara har spelat två matcher från start efter fotskadan. Dessutom är jag övertygad om att AIK värvar under EM-uppehållet.

Annons

Malmö FF, IFK Göteborg, Helsingborg och Elfsborg är för bra. Men med en tät defensiv och någon offensiv förstärkning i sommar tror jag att AIK slutar femma i år.

***

Djurgården har imponerat under försäsongen. Magnus Pehrsson har hittat rätt position för Yussif Chibsah, vilket gör att Daniel Sjölund blir mer defensiv. Kasper Hämäläinen får samma offensiva mittfältsroll som han har i det finska landslaget, Ricardo Santos ser ut att ha fått en nytändning och Joona Toivio har fått en bra mittbackskollega i Marc Pedersen. Jag pratade med Magnus Pehrsson på den allsvenska upptaktsträffen i Helsingborg och då sade han att Pedersen har överraskat.

Jag tror ändå inte att DIF-fansen ska förvänta sig stordåd i år. Man måste tänka på hur det har gått för laget de senaste säsongerna. Magnus Pehrsson håller på och bygger något som kommer att bli bra på sikt.

Annons

***

Syrianska var riktigt nära att åka ur i fjol och till den här säsongen har man inte lyckats förstärka laget.

Dessutom har försäsongen varit katastrof. Som Özcan Melkemichel sade på den allsvenska upptaktsträffen: “Det är tufft att få ihop allt när andra lag har en hel försäsong, vi hade bara tre veckor.”

Peter Ijeh, Razak Omotoyossi och Abgar Barsom har lämnat. Lolo Chanko kan säkert ersätta Barsom på ett bra sätt, men förlusterna av Ijeh och Omotoyossi svider.

Publicerad 2012-03-30 20:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto