Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Berhalter har gjort Bajen till ett organiserat lag

Sundbergs blogg

Hammarby besegrade Halmstad med 1-0 i premiären. Vi fick se ett Bajen som äntligen verkar förstå att det krävs hårt jobb för att vinna matcher i superettan.

Under gårdagens match kom jag att tänka på min första intervju med Gregg Berhalter, som gjordes den 16 februari. Då sade han: “Vi vill skapa en stabil grund. Vi vill bygga något som ska vara stabilt. Vi vill ha en identitet.”

Knappt två månader senare kan vi med facit i hand konstatera att den amerikanske tränaren har lyckats med sin plan. I går uppträdde Hammarby som ett organiserat lag – alla kämpade för varandra. Så var det inte förra året.

Mittbackarna Daniel Theorin och Marcus Törnstrand imponerade med beslutsamhet och aggressivitet. Halmstad skapade inte en enda farlig målchans.

Annons

Matchvinnaren Sebastian Bojassen vann dueller på mittfältet och längst fram gjorde Sinan Ayranci ett utmärkt jobb. Den inställningen saknades förra säsongen.

Christophe Lallet, Sebastian Castro Tello och Mikael Rynell var bra, men trion kommer att vara ännu bättre när planerna välkomnar lirare.

***

Så här sade Sebastian Bojassen om känslan efter målet:

– Som vanligt, chockande. Jag är inte van vid att göra mål. Men det kändes bra, riktigt bra faktiskt.

– Det är bara chockerande att göra mål. Jag är inte en van målskytt. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Ska jag springa ut? Ska jag stanna kvar? Ska jag hurra? Ska jag spela iskall? Det är bara konstigt. Det var skönt faktiskt, det var kul.

Vad gjorde du för målgest?

– Jag kommer inte ens ihåg det. Jag tror att Sinan attackerade mig och sen blev det ingen målgest.

Annons

Det blir svårt att peta dig i nästa match?

– Konkurrenssituation. Dahl är en extremt duktig fotbollsspelare. Jag visar bara att vi alla på bänken är redo att komma in och göra ett bra jobb. Det finns backning överallt. Om Dahl spelar nästa match så är jag redo att göra precis samma sak.

***

Jag pratade även med Max von Schlebrügge som sade att han ska träna för fullt den här veckan.

Publicerad 2012-04-10 13:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto