Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lägligt uppehåll för Djurgården - men inte för Syrianska

Sundbergs blogg

EM-uppehållet kommer lägligt för Djurgården – men Syrianska skulle nog vilja köra på.

Som DIF:s manager Magnus Pehrsson sade efter 1-1 mot Helsingborg: “Jag ser fram emot det här uppehållet. Vi har ju inte vunnit på några matcher.”

Trots att det såklart är bra att vara svårslaget så är det inte bra att ha spelat fem raka 1-1-matcher. En seger på de tio senaste matcherna – mot jumbolaget Örebro – är rent ut sagt dåligt.

Vad behöver Djurgården göra under uppehållet? 

Försöka hitta en ny målvakt. Både Tommy Vaiho och Kasper Jensen har varit riktigt svajiga. Laget behöver en stabil målvakt med pondus. 

Ersätta skadade Marc Pedersen. Joona Toivio och Kebba Ceesay har varit bra tillsammans, men för breddens skull behöver man ersätta Pedersen.

Annons

Träna anfallsspel. Det såg så bra ut i början på säsongen. Det gick undan när man vann boll. Nu går det långsammare och det är något som laget behöver jobba på.

Om Djurgården jublar över uppehållet så gör man nog inte samma sak i Södertälje. Syrianska är vårsäsongens överraskning. Laget, som är tippat att åka ur, har spelat in 16 poäng och ligger nia i allsvenskan, före lag som IFK Göteborg, Kalmar FF och Djurgården. Fyra av de fem senaste matcherna har slutat med seger och därför hade nog inte Syrianska haft något emot i att strunta i uppehållet. Men det är bara att gilla läget och givetvis finns det en del saker att göra samtidigt som EM spelas.

Vad behöver Syrianska göra under uppehållet?

Få spelare som Lolo Chanko, Sharbel Touma och George Mourad att kunna spela för fullt. 
Dessutom få tillbaka den skadade trion Suleyman Sleyman, Robert Massi och Besim Kunic.

Annons

Lite semester och mycket träning. Försäsongen var minimal, därför är det viktigt att utnyttja uppehållet till att gnugga på detaljer som man inte hade tid till innan serien började.

Publicerad 2012-05-24 13:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto