Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur länge får AIK behålla Quaison?

Sundbergs blogg

Celso Borges sänkte Häcken med sina två mål. Dessutom var han högst delaktig i Robin Quaisons mål. Det var på tiden. I mitt förra AIK-inlägg skrev jag att det var dags för Borges att börja leverera. Snacka om svar på tal! Väldigt viktigt för AIK att få igång 24-åringen – speciellt efter käftsmällen mot Malmö FF.

Ändå är jag mest förtjust i Robin Quaison. Jag gissar att AIK är ganska stolta över vad man har fått fram i 18-åringen. Han spelar så klokt och gör så många bra saker. Passningsspelet, tillslaget, blicken, kvickheten och modet. Fortsätter han så här lär AIK snart tjäna en bra peng på mittfältaren.

Samtidigt är det värt att påpeka att det till en viss del handlar om att få rätt uppbackning. Quaison var inte så bra mot Malmö FF. Då fick han spela som central mittfältare tillsammans med Daniel Tjernström. På kanterna hade AIK offensiva Martin Mutumba och Daniel Gustavsson. Borta mot MFF.

Lite skillnad nu när han fick spela tillsammans med Helgi Danielsson och Robert Åhman Persson, och dessutom med Nils Eric Johansson bakom sig. Ett bra stöd är viktigt för att växa – speciellt för en spelare som är 18 år.

Annons

***

Pontus Engblom lämnar AIK för norska Haugesund. Om fotboll hade avgjorts i trevlighet så hade anfallaren lyckats för längesedan. Men, nu är ju det som bekant inte så det går till. Engblom har inte klarat av att slå igenom i AIK. På 33 tävlingsmatcher blev det bara tre mål.

Bättre gick det när han var utlånad till Gif Sundsvall då det blev tretton mål på 30 matcher. Nu är han alltså klar för den norska ligafyran Haugesund. Återstår att se om han kan slå igenom där.

***

Här kan ni följa mig på Twitter: https://twitter.com/A_Sundberg

Och på Instagram: andreas_sundberg

 

Publicerad 2012-07-09 15:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto