POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Djurgårdens transferfönster: Stjärnvärvningen är Erton

IN: Erton Fejzullahu (mf/a, NEC Nijmegen), Alhaji Kamara (a, FC Kallon), Mohamed Kamanor (b, Umeå) Mattias Östberg (b, Häcken), Kenneth Höie (mv, Elfsborg)

UT: Kebba Ceesay (b, Lech Poznan), Ricardo Santos (a, Sogndal), Christer Youssef (mf, Assyriska), Trimi Makolli (mf, Frej)

Djurgården fortsätter att ha en stor spelaromsättning. Den här säsongen har Magnus Pehrsson värvat 14 spelare. Det har dock varit nödvändigt med tanke på hur det såg ut när han tog över som manager. Nu finns det en hel del kvalitet i truppen. Laget slåss om en plats i Europa. Och nästa säsong kan bli väldigt kul för Djurgården.

DIF gjorde ett bra transferfönster. Stjärnvärvningen är helt klart Erton Fejzullahu som har levererat direkt. En riktig poängspelare. Prestigevärvning som gör det enklare att rekrytera spelare i framtiden.

Det var även viktigt att få in en ny målvakt efter att man misslyckats med rekryteringen av Kasper Jensen. Kenneth Höie gjorde det bra i Elfsborg och han har gjort Djurgården stabilt och tryggt. Bra linjespel och fina fötter.

Med Marc Pedersen skadad och Kebba Ceesay i Polen var det nödvändigt att ta in en ny mittback. Danske Martin Albrechtsen var nära att flytta till Stockholm, men på läkarundersökningen hittade Djurgården ett fel och då värvades Mattias Östberg från Häcken. Östberg är en etablerad och bra allsvensk mittback som säkert kommer att vara viktig under höstsäsongen. Men än så länge vägrar Emil Bergström att ge bort sin plats, 19-åringen har tagit chansen och plötsligt är det konkurrens om positionen bredvid Joona Toivio.

Alhaji Kamara och Mohamed Kamanor är två långsiktiga värvningar där framför allt Kamanor är intressant. Pratade med Sierra Leones förbundskapten L-O Mattsson som tror att Kamanor kan bli riktigt bra. En offensiv ytterback som gjorde det bra i Umeå.

Ut från truppen är det inget som direkt svider. Kebba Ceesay gjorde en bra vårsäsong, men än så länge har Djurgården klarat sig bra utan honom. Ricardo Santos gjorde inget större avtryck och frågan är hur många som saknar honom efter värvningen av Erton?

***

Här följer ni mig på Twitter: https://twitter.com/A_Sundberg

Publicerad 2012-09-08 kl 17:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå