Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ställde AIK upp med bästa laget?

Sundbergs blogg

AIK ledde med både 1-0 och 2-1 – men Dnipro vände och vann med 3-2. Givetvis tungt för Gnaget, men i ett större perspektiv är det starkt att skaka ett lag som Dnipro som är  ekonomiskt starkare.

 

Andreas Alm skrällde och bänkade Celso Borges, Mohamed Bangura och Martin Mutumba. Trion fick sällskap på bänken av Daniel Majstorovic, men det var väntat eftersom han själv avslöjat petningen.

 

Borges har sett lite sliten ut, men jag trodde inte att Andreas Alm skulle bänka sin mittfältare.

 

Moro Ibrahim, Henok Goitom och Lalawele Atakora spelade från start och de två förstnämnda var riktigt bra, vilket både Andreas Alm och Nebojsa Novakovic snabbt påpekade efter matchen.

 

– Vi ser på det lag som man tycker hitta en balans som man kan vinna matchen. Henok var riktigt bra och Moro var också rätt så bra, sade Alm.

Annons

 

– Vi ställde upp med det bästa laget. Man kan inte ifrågasätta Henok eller Moro. De är de två bästa spelarna på planen i AIK. Vi sparade ingen, vi spelar alltid med det bästa laget, sade Novakovic.

 

Moro visade löpstyrka, bra passningsspel och fin bollbehandling. Bäst var dock Goitom som i sin första AIK-match från start visade att han är en väldigt smart spelare. 

Niklas Backman blev syndabock. Mittbacken skulle nicka hem bollen till Ivan Turina. Då dök en motståndare upp och rullade enkelt in 3-2-målet. Tungt för Backman som i de senaste matcherna har gjort några misstag som man inte är van att se honom göra. Undra om det har med den hårda konkurrensen att göra? Efter matchen tog Backman på sig förlusten. Då ska man komma ihåg att mittbacken räddade en boll på mållinjen mot CSKA Moskva – ni vet den där matchen som tog AIK till Europa League.

Annons


Pratade med flera AIK-spelare efter matchen som var rejält irriterade på Dnipros tuffa spel och på domarnivån.


Pratade även med ordförande Johan Strömberg om Dagens Industris uppgift att AIK har en obetald skuld på elva miljoner till Panaxia som misstänks för bokföringsbrott. Strömberg var riktigt irriterad över artikeln och berättade att han ska ringa och läxa upp DI eftersom det, enligt honom, inte stämmer.

Publicerad 2012-10-05 01:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto