Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förlust mot Gefle - då gav AIK upp guldet

Sundbergs blogg

Fyra matcher kvar. Fem poäng upp till serieledaren Elfsborg. Efter 0-1 mot Gefle gav Andreas Alm upp guldet.

 

Mot Gefle bjöd Alm på en numera obligatorisk rotation i startelvan. Per Karlsson och Moro Ibrahim åkte upp på läktaren. Henok Goitom, Lalawele Atakora och Kwame Karikari fick ta plats på bänken. In klev Daniel Majstorovic, Martin Mutumba, Celso Borges, Mohamed Bangura och Viktor Lundberg.

 

Av alla byten saknade jag Henok Goitom från start. Hans tyngd och intelligens hade behövts mot ett fysiskt och smart Gefle.

 

Viktor Lundberg sänkte Gif Sundsvall, men matchen mot Gefle vill han nog snabbt glömma.


Mohamed Bangura hade svårt att hitta ytor mellan Gefles mittfält och backlinje. När han väl fick bollen rättvänd gick det för långsamt.

Annons


Långsammast gick det dock för Celso Borges. Den vanligtvis kreativa mittfältaren såg sliten ut och vek ner sig när han som mest behövdes. Borges hade behövt vinna mittfältet för att få fart på bollen och sina lagkamrater. Nu vann Gefles Marcus Hansson och Alexander Falsetas slaget om mitten.


Jag håller med Andreas Alm om att guldet är kört. IFK Göteborg och Häcken borta, samt Malmö FF hemma är ett för tufft spelschema. Speciellt med tanke på att Elfsborg ska möta Gefle och Åtvidaberg hemma, samt Mjällby och IFK Norrköping borta.

Publicerad 2012-10-08 13:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto