Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dålig behandling av Sjölund - om han inte har fått besked av Djurgården

Sundbergs blogg

Daniel Sjölund och James Keene är på väg att tvingas bort från Djurgården. Jag ser inget konstigt i det. “Daja” är 29 år, har lyft en hög lön på ett kontrakt som går ut och årets prestationer är inte jättebra. Dessutom måste Djurgården förstärka sitt centrala mittfält.

Keene har bara gjort sex mål på 26 matcher – hans bästa facit sedan 2009 då han gjorde åtta mål på 27 matcher i Elfsborg. 26-åringen skulle vara en bra truppspelare nästa säsong, men ingen startspelare. Nu verkar det som att han inte blir kvar i klubben och jag förstår om man inte vill köpa loss honom från Elfsborg.

“För två månader sedan sa de att de ville ha kvar mig men sen har jag inte hört något. Sista datumet för Djurgården att köpa loss mig var i går, så jag tror inte att det blir något. Det är en konstig situation. Hellre få ett ja eller nej än att inte veta.”, sade Keene efter matchen mot Syrianska.

Annons

“Jag vet inte vad som händer. Det är en speciell situation”, sade Sjölund.

Jag lägger ingen större vikt vid att Djurgården vill göra sig av med duon. Däremot är det riktigt svagt om klubben inte har varit ärlig och lämnat besked angående spelarnas framtid. Speciellt Sjölund som har varit i klubben sedan 2003, vunnit två SM-guld och två cupguld. Det är ovärdigt.

Jag tror att “Daja” känner likadant. Mot Syrianska såg det ut som att han tog ett medvetet gult kort, vilket gör att han är avstängd i den sista omgången. Var det ett sätt att visa missnöje? Mot Syrianska bänkades han till förmån för Yussif Chibsah som inte hade startat en match sedan den 26 september. Innan det var han vänsterytter mot MFF och bänkad mot Gais.

Vad är skillnaden nu jämfört med när Magnus Pehrsson i november gick ut och sade att Jani Lyyski, Johan Oremo, Yosif Ayuba och Kennedy Igboananike inte var önskvärda?

Annons

“Jag berättar det här nu, så ärlig och rak har jag varit mot spelarna också. Det är inga roliga samtal, men för klubbens del så är det helt nödvändigt att vara ärlig och rak och satsa på det som man tror på” sade Pehrsson då.

***

Simon Tibbling petades mot Syrianska. I stället spelade, som sagt, Yussif Chibsah. Har svårt att förstå det. Tibbling har gått före hela hösten men var ganska dålig mot MFF. Djurgården har visat att man vill satsa på Tibbling och nyligen skrev 18-åringen på ett kontrakt som sträcker sig över fyra och ett halvt år. Därför tycker jag att han borde få bästa möjliga chans att utvecklas och det får han genom att spela i de sista matcherna.

***

Inför säsongen värvade Djurgården Ricardo Santos och James Keene. Duon skulle konkurrera om en anfallsplats. Det blev en halv säsong för Santos och det ser ut att bli en säsong för Keene. Dessutom är Kennedy Igboananike på väg till AIK. Det känns som att Djurgården behöver värva anfallare.

Annons
Publicerad 2012-11-01 19:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto