Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Betyg på Hammarbys värvningar: En spelare får femma

Sundbergs blogg

Hammarby värvade 13 spelare under 2012. En lånades ut till Nacka och en annan har försvunnit helt från klubben. Här betygsätter jag värvningarna:

5 – Magisk

4 – Väldigt bra

3 – Godkänd

2 – Underkänd

1 – Bedrövlig

Kennedy Bakircioglü – 5

 

Gustaf Grauers när Kennedy Bakircioglü presenterades: “Kennedy kommer från en helt annan nivå och tar med sig mer än bara sina fotbollskunskaper till den här gruppen. Han kommer att vara med och dra skutan framåt.”

 

Magisk värvning på alla sätt och vis. Betyder otroligt mycket både på och utanför planen. Gjorde fem mål och tre assist på nio matcher. Förlorade bara en match – 1-2 mot BP. Hade Kennedy kommit tidigare hade han förmodligen lyft upp Bajen till allsvenskan.

Annons

 

Erik Sundin – 4

 

Gustaf Grauers när Erik Sundin presenterades: “Med Erik får in en rutinerad, allsvensk forward som är mycket bra i djupled. Han ger oss ytterligare en dimension i anfallsspelet.”

 

En riktigt bra värvning. Sundin och Kennedy lyfte Bajen. Tre mål och två assist på nio matcher. Förlorade bara en match – 1-2 mot BP. Lär vara superettans bästa anfallare när serien drar igång nästa säsong. Kan man redan nu slanta in på att Sundin vinner skytteligan 2013?

 

Thomas Guldborg Christensen – 4

 

Gustaf Grauers när Thomas Guldborg Christensen presenterades: “När Daniel Theorin nu är skadad vill vi stärka upp konkurrensen i mittförsvaret, och med Thomas får vi en erfaren mittback med goda ledaregenskaper.”

 

Värvades när Daniel Theorin skadade sig. Kom in och styrde upp försvaret. Förlorade bara en match – 1-2 mot BP.

Annons

 

Nikolas Ledgerwood – 4

 

Gregg Berhalter när Nik Ledgerwood presenterades: “Nik är en väldigt mångsidig mittfältare som kan spela centralt och på båda kanter, och han kan även spela ytterback. Han är landslagsman och har spelat under många år i Tyskland. Med sin rutin, sin energi och arbetskapacitet kommer han att bli värdefull för laget.”

 

Bra värvning. Kom in efter halva säsongen och höjde Bajen. Klok spelare med bra djupledslöpningar.

 

Mattias Adelstam – 4

 

Gustaf Grauers när Mattias Adelstam presenterades: “Mattias är en erfaren forward med dokumenterade målegenskaper i den här serien. En fördel med Mattias är att han kan spela på flera positioner, men han är värvad som forward.”

 

Bra värvning. Kom igång i slutet av säsongen. Gjorde fem mål på tolv matcher.

Annons

 

Daniel Theorin – 3

 

Gustaf Grauers när Daniel Theorin presenterades: “Han är en allround mittback som både är stark i försvarsspelet och är spelskicklig. Han är en fysisk spelare med bra huvudspel.”

 

Riktigt bra start på säsongen. Sedan gick mittbacken ner sig innan han slet av senan som fäster bröstmuskeln i axeln, vilket gjorde att han missade resten av säsongen. Nära fyra.

 

Max von Schlebrügge – 3

 

Gustaf Grauers när Max von Schlebrügge presenterades: “Vi har sökt en lösning som ska kännas trygg för båda parter i fall Max skulle drabbas av skador, och en sådan lösning har vi hittat nu. Vi får en väldigt klok försvarsspelare som kan spela både centralt och på vänsterkanten, och som nu dessutom skaffat sig en rejäl dos rutin.”

 

Annons

Det blev bara sju matcher för mittbacken. Gjorde det väldigt bra när han väl spelade. Förlorade bara en match – 0-2 mot Halmstad. Bra av Bajen att förutse att man riskerade att få klara sig en hel del utan Max. Förlängde avtalet under säsongen vilket betyder att han har kontrakt över nästa år. Nästan underkänd med tanke på hur mycket han har varit borta.

 

Christophe Lallet – 3

 

Gustaf Grauers när Christophe Lallet presenterades: “Christophe är en poängspelare. Han är oerhört modig och vill alltid ha bollen. Han är bra på att utmana och på att skapa målchanser”

 

Lallet gjorde sju mål och vann den interna skytteligan. Sju mål är helt okej. Däremot är det svagt att inte ha en enda assist. Lallet är en krigare och har ett stort hjärta för Bajen. Däremot hade jag större förväntningar på en-mot-en-spelet där han inte har levt upp till ryktet om att vara den som slår ut sin motståndare.

Annons

 

Adis “Baggio” Hušidic – 3

 

Gregg Berhalter när Baggio presenterades: “”Baggio” är en spelare med fin spelförståelse och goda tekniska kvaliteter, och han har förmågan att sätta sina lagkamrater i bra lägen med sitt passningsspel”

 

En av Gregg Berhalters favoriter. Själv tycker jag att det går lite långsamt med bollen och jag har inte sett mycket av hans förmåga att sätta sina lagkamrater i bra lägen. I stället tycker jag att vilja och löpstyrka har varit hans främsta egenskaper. Det hade ändå varit snålt att underkänna “Baggio” – han får godkänt för sin första säsong i Sverige.

 

Mikael Rynell – 3

 

Gustaf Grauers när Mikael Rynell presenterades: “Rynell är en teknisk, tvåfotad spelare som kan spela på flera positioner på mittfältet – till vänster, och centralt både offensivt och defensivt, men han är främst en offensiv spelare.”

Annons

 

Kom till Hammarby efter att ha gjort 12 mål och 17 assist på 34 matcher i Vejle. Fansen hoppades på att få en poängspelare, men det blev bara ett mål och fyra assist på 26 matcher och just därför är det nära att bli underkänt. Spelmässigt är han ändå godkänd. Man ser kvalitet. Har haft skadeproblem och det kan mycket väl ha lett till att han inte har levererat fler poäng.

 

Billy Berntsson – 2

 

Gustaf Grauers när Billy Berntsson presenterades: “Billy har en väldigt bra inställning och är en bra kille vid sidan om planen. Han är väldigt bekväm med att komma med i anfallen och han har en bra inläggsfot. Han är en dynamisk och spelskicklig ytterback som är duktig både offensivt och defensivt.”

 

Hade större förväntningar på Billy Berntsson. Tycker inte att han har imponerat i superettan. Gjorde 18 matcher från start, men visade inte mycket av den fina offensiven och inläggsfoten. Har lyft sig när han har fått Kennedy Bakircioglü framför sig.

Annons
Billy Schuler – 2

 

Gustaf Grauers när Billy Schuler presenterades: “Vi är glada att ha Billy här, men jag vill ta bort lite av trycket på honom och säga att det kan ta lite tid att anpassa sig från collegefotboll till att spela i Sverige. Både Charlie Davis och Alejandro Bedoya kom direkt från college och behövde tid på sig för att komma igång.”

 

Var helt okej i några matcher på vårsäsongen. Sedan värvade Bajen och då lånades Billy ut till Nacka. Ett misslyckande för Hammarby att låna ut ett nyförvärv. Frågan är hur mycket han har utvecklats i ett division 2-lag?

 

Luis Antonio Rodriguez – 1

 

Gustaf Grauers när “Lucho” presenterades: “Det är en tuff spelare med fin passnings- och inläggsfot som kan spela både som vänsterback och vänstermittfältare. Nu är han här för att stärka laget först och främst under resten av säsongen.”

Annons

 

Gjorde sju matcher och man kan väl inte säga att han stärkte laget. Har redan lämnat klubben. En dålig värvning av Hammarby.

 

 

Publicerad 2012-11-17 15:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto