Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

BP:s nyförvärv - spännande men osäkra kort

Brommapojkarna kom tvåa i superettan, fem poäng före trean Halmstad och tolv poäng före fyran Hammarby. Inför årets allsvenska säsong har laget åkt på flera tunga förluster.

ANNONS

Pablo Pinones-Arce – 18 mål och 8 assist – och Nabil Bahoui – 15 mål och 6 assist – har lämnat klubben. Det har även den duktige vänsterbacken Ludwig Augustinsson gjort. Det är givetvis inga spelare man ersätter hur enkelt som helst och det lär märkas.

Nya för året är bland annat Gabriel Özkan, Nicklas Bärkroth och Andreas Haddad. Spännande men osäkra kort. Özkan har haft stora skadeproblem och har bara gjort två allsvenska matcher från start på de tre senaste säsongerna. Under hösten var han skadefri men på grund av den hårda konkurrensen i AIK blev det mest bänken för “Gabbe”. Kapacitet finns och han lär vara otroligt hungrig. Får han vara skadefri så kanske han kan hitta tillbaka, men nog är det ett osäkert kort med tanke på hur de senaste säsongerna har sett ut.

ANNONS

Andreas Haddad är också en svårbedömd värvning. Precis som Gabriel Özkan har Haddad haft problem med skador. I Örebro blev det bara sex matcher från start på två år.

Nicklas Bärkroth har inte haft problem med skador – däremot fick han inte så mycket speltid i IFK Göteborg. Först lånades mittfältaren ut till just Brommapojkarna och sedan till portugisiska UD Leiria. Det är lätt att glömma att Bärkroth “bara” är 21 år. Mittfältaren debuterade i Blåvitt som 15-åring och har varit med ett tag. Nyligen kom han med i U21-landslaget och kanske blir 2013 året då han slår igenom på allvar?

BP har en väldigt bred trupp med flera unga spännande talanger och en del underskattade spelare som framför allt Andreas Eriksson. Det ska även bli intressant att se hur Bojan Djordjic står sig efter en ordentlig försäsong.

ANNONS

Laget har redan spelat två matcher på försäsongen. Först blev det 0-1 mot Vålerengen och på fredagen kom årets första seger, 3-1 mot Lilleström. Här kan ni se målen

Vi får nog vänta några matcher innan vi kan se hur bra BP är, men rent spontant känns det som att det kan bli ett tufft år för nykomlingen som har tappat två bra poängspelare och en duktig vänsterback.

Vad tror ni? Hur går det för BP i år?

 

Publicerad 2013-02-01 kl 23:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto