Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför AIK och Djurgården i Svenska cupen - saker jag är nyfiken på

Sundbergs blogg

AIK och Djurgården går in i Svenska Cupen. Jag tänkte kolla på båda matcherna. AIK-Halmstad börjar 13.00 och Djurgården-Umeå 15.00.

AIK

Anmärkningsvärt att Per Karlsson och Ibrahim Moro är utanför truppen. Andreas Alm räknar säkert med att föra spelet och då går Alexander Milosevic, Daniel Majstorovic och Niklas Backman före. Per Karlsson var given under större delen av förra säsongen så det är säkert tungt för honom att sitta på läktaren. Det är en väldigt intressant konkurrenssituation AIK har på mittbackspositionerna. Fyra spelare som är bra och vill spela. Andreas Alms ledaregenskaper sätts verkligen på prov när det gäller att hålla sina spelare på bra humör.

En annan som är utanför truppen är Ibrahim Moro och det känns väldigt konstigt med tanke på att han var en av AIK:s bästa spelare under slutet av förra säsongen.

Annons

Mot Halmstad kommer jag att hålla ett extra öga på Kennedy Igboananike, Nabil Bahoui, Henok Goitom och Daniel Majstorovic. Kennedy och “Nabbe” blir spännande att se eftersom de är nyförvärv. Henok och “Maestro” kom mitt i förra säsongen och gick in i spel direkt efter skadeproblem. Nu har de fått en välbehövlig försäsongsträning.

En annan sak jag är nyfiken på är om AIK kan få igång målskyttet. Ett mål på försäsongen är svagt. Vem eller vilka kliver fram?

DJURGÅRDEN

Magnus Pehrsson har tagit ut en väntad trupp och det ska bli spännande att se flera saker.

Jag är väldigt nyfiken på att se hur Djurgårdens offensiv ser ut. Djurgårdens fans skriker efter en anfallare. En målskytt. Hur bra är Luis Solignac? Hur mycket har yttrarna Brian Span och Nahir Oyal utvecklats? Hur bra är Manchester City-lånet Godsway Donyoh?

Annons

Jag har tidigare bloggat om det centrala mittfältet. Daniel Amartey ska bli väldigt intressant att se. Jag har höga förväntningar på honom. Vem får han spela tillsammans med? Andreas Johansson? Simon Tibbling? Kanske med båda?

Får Peter Nymann Mikkelsen spela försvarare eller mittfältare?

Jesper Arvidsson var bra i Åtvidaberg. Han är jag givetvis också nyfiken på.

I morgon får vi svar på flera av frågorna. Jag kommer att rapportera på Twitter och ni följer mig här: A_Sundberg

Publicerad 2013-03-02 22:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto