Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så sa Andreas Alm och Magnus Pehrsson efter cupmatcherna

Sundbergs blogg

AIK förlorade med 1-2 mot Halmstad och Djurgården besegrade Umeå med 3-0 efter hattrick av Erton Fejzullahu. Här kommer lite reflektioner från matcherna.

AIK har otroligt svårt att göra mål. Mot Halmstad skapade laget mängder av klara målchanser men det krävdes en straff för att bollen skulle gå över mållinjen. AIK hade ett kraftigt spelövertag och sett till matchbilden var det väldigt dåligt att släppa in två mål och lika svagt att inte göra ett enda spelmål.

Kennedy Igboananike, Henok Goitom och Nabil Bahoui hade flera fina lägen. Andreas Alm var, som man kan förstå, irriterad efter förlusten och sa att det var värdelöst och att det blir väldigt svårt att gå vidare i cupen.

Jag frågade om det var konkurrenssituationen som gjorde att Ibrahim Moro var utanför truppen. Så här svarade Alm: “Ja, det kan man säga. Han har också varit lite sjuk i veckan så det var lite sådär, de sista två, tre dagarna har han inte sett riktigt så vass ut som han brukar och då blev det så. Då är det konkurrens utifrån det. Men han har inte varit riktigt pigg. Han har ätit antibiotika.”

Annons

Hur resonerade du kring val av mittbackar (Milosevic och Majstorovic): “Att spelarna som har störst chans att vinna matchen för AIK spelar.”

Efter matchen tog jag taxi till Grimsta för att se Djurgården-Umeå. Där var det inget snack om saken. Djurgården var mycket bättre än bortalaget och vann enkelt med 3-0.

Joona Toivio har fått lämna över kaptensbindeln till Andreas Johansson som spelade central mittfältare tillsammans med Daniel Amartey. Amartey såg väldigt intressant ut och det ska bli spännande att se honom mot bättre motstånd.

Erton Fejzullahu gjorde som han ville och lämnade planen som tremålsskytt.

Peter Nymann Mikkelsen var bra som högerback och kom ofta runt på sin kant och slog farliga inlägg.

Godsway Donyoh gjorde ett piggt inhopp och hade några bra lägen. Han vill jag verkligen se mer av.

Annons

Jesper Arvidsson tvingades byta i den första halvleken. Han hade ont efter matchen men sa att han snart är tillbaka i träning. Ingen fara alltså.

Pratade med Magnus Pehrsson efter matchen. Först undrade jag varför Simon Tibbling spelade på högerkanten:

“Det här var det bästa laget som vi hade mot den här motståndaren. Vi visste att vi skulle spela mot åtta eller nio försvarsspelare där de försvarar lågt och han är kanske ännu inte en omställningsspelare av rang vilket vi vill ha på våra yttrar i de flesta matcherna, att det är duktiga omställningsspelare, men däremot är han väldigt skicklig och skapar målchanser, vrida och vända på sin motståndare och kombinerar. Vi tyckte att det här var det bästa laget och det var därför han spelade tillsammans med Peter till höger.”

Vad tycker du om Amarteys försäsong?

Annons

“Han har gått från klarhet till klarhet. Han gör en bra match igen. Han är inte klockren än, han har två felpassningar i mitten av andra halvlek och han ska ta bort dom helt när han är i den positionen. Men liksom Tibbling så för att vara 18 år så är det väldigt, väldigt bra.”

Du har använt Chibsah som ytterback – är det hans nya position?

“I dag var tredje matchen han gjorde där. Vi ser att han är ett alternativ där. Som det har varit nu så har det varit andra spelare som har gått före honom på det centrala mittfältet. Sedan har vi velat testa honom som högerback, nu fick han spela vänsterback i dag, men det gjorde vi för några veckor sedan och tyckte att det såg spännande ut. Han har rätt bra egenskaper för det, så det handlar om att göra det bästa av vår trupp och då har han växt fram som ett alternativ där. Nu har ju Petter Gustafsson haft skadeproblem och det är klart att det hänger ihop med att vi har testat Chibsah där.”

Annons

Godsway gjorde ett piggt inhopp – ser du honom enbart som anfallare?

“Jag tror att han är bäst allra längst fram. Han kan användas på en kant också men jag tycker inte att han är någon kantspelare. Vi har tagit hit honom som forward.

Publicerad 2013-03-03 20:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto