Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alms problem, Toivio nära Molde, spelskickligt Bajen

Sundbergs blogg

AIK, Brommapojkarna, Djurgården och Hammarby spelade på söndagen. Brommapojkarna och Hammarby möttes på Grimsta.

Brommapojkarna vann med 2-1 i en match som kunde ha slutat hur som helst. Bajen var bättre i den första halvleken och sista 45 var ganska jämnt. Frågan är hur mycket det gjorde att BP nyss kommit hem från träningsläger? Laget var bättre mot Syrianska.

Hammarby då?

Bajen är bättre i år. Framför allt mittfältet som är väldigt spelskickligt. Kennedy Bakircioglü, Nahir Besara och Christoffer Carlsson är kreativa medan Nik Ledgerwood gör ett hårt och bra jobb. Framåt saknas dock en målskytt. Med Billy Schuler i anfallet vinner man inte superettan. Bajen ska vara väldigt glada för att Erik Sundin är tillbaka. Han är otroligt viktig.

Annons

***

AIK är ute ur cupen efter 1-2 mot Halmstad och 1-4 mot Örgryte. Riktigt dåliga resultat av det svartgula laget som ska slåss om SM-guldet. Och nu har Andreas Alm fått problem: Han måste få AIK att fungera som ett lag.

I matchen mot HBK spelade Andreas Alm med Alexander Milosevic och Daniel Majstorovic som mittbackar, samt Celso Borges och Robin Quaison som centrala mittfältare. Med andra ord: väldigt offensivt. Tanken var säkert att ha ett stort spelövertag. Det hade man också, problemet var bara att defensiven blev lidande.

Mot Örgryte var Milosevic på bänken och Per Karlsson spelade mittback tillsammans med Majstorovic. Kan vi då utgå från att “Maestro” är nummer ett av mittbackarna? Ja, det känns som att Alm gärna vill att Majstorovic ska dominera, men problemet är att den förre landslagsbacken har haft det tufft. Han har legat bakom baklängesmål och nu har Andreas Alm ett problem. Ska han fortsätta med något som inte fungerar eller ska han bänka “Maestro” och gå tillbaka till en trygghet som har fungerat?

Annons

Lösningen på problemet kanske är att förändra det centrala mittfältet. Som mittback är det svårt om man inte får hjälp av någon central mittfältare. Vem gör det defensiva jobbet av Borges och Quaison? Det är klart att det är ett vågat spel att använda två offensiva spelare centralt. Ibrahim Moro var väldigt bra förra året och är kanske svaret på Alms fråga.

Anfallet då?

Ett mål mot Halmstad och ett mot Örgryte. Det är givetvis dåligt. Kennedy Igboananike har inte gjort ett enda mål på försäsongen vilket är underkänt.

***

Djurgården är på väg till kvartsfinal efter 3-1 mot Jönköping. Daniel Amartey och Simon Tibbling var bra i hemmalaget som leder gruppen inför den sista omgången mot Åtvidaberg.

Joona Toivio bänkades mot Jönköping och efter matchen fick jag loss varför: Djurgårdens stjärna jagas av Molde

Annons

Molde har pengar och lär få casha upp om man ska köpa loss Toivio. Djurgården behöver värva en anfallare. Snart kanske man även måste ta in en ny mittback.

Publicerad 2013-03-10 22:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto