Tung premiär för Djurgården som borde ersätta Toivio

Sundbergs blogg

Djurgården var chanslöst mot Helsingborg. HIF startade i ett rasande tempo och var väldigt bra. Hemmalaget var hungrigt, hade bra rörelse, fart och tog snabba beslut. Dif var långa mellan lagdelarna i stället för att ligga kompakt och jobba tillsammans i försvarsspelet, en del gjorde jobbet halvdant i stället för helhjärtat och framför allt var mittbackarna passiva och valde allt för ofta att falla i stället för att kliva fram när HIF hade bollen strax utanför straffområdet.

I den första halvleken var det stor skillnad på lagen och Helsingborg ledde med 3-0 i halvtid. Matchen var avgjord. Djurgården var bättre i den andra halvleken, men en del av den förklaringen var att HIF försvarade sin ledning och var inte längre lika intresserat av att anfalla. Blåränderna hade mycket boll och rullade runt utan att skapa några jätteheta chanser.

Djurgården valde att sälja Joona Toivio till Molde. Än så länge har man inte hittat en ersättare, men jag misstänker att Magnus Pehrsson och Khaled El-Ahmad letar – för det behövs. Dif saknar minst en bra mittback och poängspelare på kanterna för att komma några placeringar högre upp än den niondeplatsen man tog förra året. Kanske är den nye brassen Pablo en poängspelare på kanten? Simon Tibbling är en bra fotbollsspelare, men han är inte en kantspelare som tar sig runt sin motståndare och gör poäng.

Publicerad 2013-03-31 19:32