Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oseriösa klubbar i superettan - men så här slutar serien

Sundbergs blogg

Var på superettans upptaktsträff i Örebro och blev förundrad över de flesta klubbarnas scenframträdanden. Här får varje lag kanske tio minuter att berätta för media, konkurrenter och andra fotbollsintresserade om vad just deras klubb står för, vad just deras klubb vill i dag och i framtiden. Jag kan inte riktigt förstå föreningar som går upp på scenen utan att vara förberedda. Utan en enda aning om vad man vill ha ut av sitt framträdande. Gör PR för er själva. Använd media. Min förra klubb Ljungskile åkte till och med hem när det var dags för “workshop” där klubbarna ska träffa media. Hur tänker man då? En liten klubb med 2 miljoner kronor i skuld som vill ha hjälp av Uddevalla Kommun. Varför stannar man inte kvar och gör sitt yttersta för att få in något bra i Bohusläningen, Fotbollskanalen, Aftonbladet eller Expressen?

När Ängelholm var uppe lät det ungefär så här:

“Vi var bara åtta spelare på förra träningen så det har inte sett så bra ut. Vi har ingen speciell målsättning. Stämningen har inte varit så bra. El Kabirs lillebror kanske kan bli bra, men han är nog ingen spetsspelare just nu”.

Det fanns dock några klubbar som gjorde det helt okej. Assyriska, Örebro, Gais, Örgryte, Varberg och Östersund. Hammarbys framträdande var ganska slätstruket och det känns som att Gregg Berhalter vill hålla nere förväntningarna. Det var lite mycket: vi har ett bra lag men tar en match i taget och det gäller att göra jobbet. Efter säsongen vet vi…

Annons

Så här tror jag att superettan 2013 slutar:

1. Örebro
2. Hammarby
3. Gif Sundsvall
4. Gais
5. Landskrona
6. Örgryte
7. Assyriska
8. Varberg
9. Jönköping
10. Brage
11. Falkenberg
12. Östersund
13. Ängelholm
14. Ljungskile
15. Degerfors
16. Värnamo

Publicerad 2013-04-03 00:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto