Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Viktig seger för Magnus Pehrsson som får arbetsro

Sundbergs blogg

Back to basic. Efter haveriet mot Helsingborg var det viktigaste för Djurgården att hitta rätt i sitt försvarsspel i cupmötet med IFK Norrköping. Det lyckades. Spelarna visade en bra attityd och bjöd upp till kamp. 0-0 efter full tid och förlängning. Seger på straffar där Magnus Pehrsson ska vara tacksam för Siim Luts avslut. Har bollen landat än?

Djurgården är klart för semifinal i Svenska Cupen. Segern mot IFK Norrköping var väldigt betydelsefull på flera olika sätt. Spelarna tar med sig en positiv känsla hem från Norrköping vilket givetvis är väldigt viktigt. För Magnus Pehrsson ger det arbetsro inför matchen mot Mjällby. Om Dif åkt ut mot “Peking” och sedan förlorat mot Mjällby hade “MP” fått en tuff vardag.

Magnus Pehrsson gjorde flera förändringar efter förlusten mot HIF. Marc Pedersen ersatte Emil Bergström i backlinjen och dansken kom in och krigade. Pedersen saknade kvalitet i passningsspelet men det är inte så konstigt eftersom han har varit borta länge. Väldigt viktigt för honom att få spela en tävlingsmatch i 95 minuter.

Annons

Yussif Chibsah tog en plats bredvid Daniel Amartey på det centrala mittfältet vilket gjorde att Andreas Johansson tog Simon Tibblings position till höger. Förändringarna gjorde att laget fick mer kraft på mittfältet – ett steg framåt sedan HIF-matchen.

Luis Solignac ersatte Amadou Jawo. Den argentinske anfallaren visade upp fin teknik flera gånger men det lilla extra saknades. Det blixtrade inte till direkt. Skulle tro att Jawo startar mot Mjällby.

Brian Span ersatte Nahir Oyal till vänster på mittfältet. Amerikanen visade vilja, gjorde ett bra jobb och var väldigt sugen på att ta chansen, men tog sig allt för sällan förbi sin motståndare.

Måste givetvis berömma Jesper Arvidsson. Vänsterbacken var hur kylig som helst när han gick fram och slog in den avgörande straffen.

På måndag spelar Djurgården hemma mot Mjällby. Då gäller det att fortsätta vara starka defensivt men mot ett sargat Mjällby, som förlorade premiären mot IFK Norrköping och åkte på ytterligare en anfallsskada, måste man klara av att utveckla offensiven.

Annons
Publicerad 2013-04-05 12:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto