Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur mycket tålamod finns med Berhalter?

Sundbergs blogg

0-0 mot Ljungskile och 1-1 mot Värnamo. Inte konstigt att delar av publiken buade ut Hammarby efter två poäng mot två tippade bottenlag. Nu måste Gregg Berhalter snabbt göra Bajen, som siktar på att gå upp i allsvenskan, till ett vinnande lag, annars börjar nog många ifrågasätta den amerikanske tränaren som var nöjd efter 1-1-matchen: “Jag är stolt över spelarnas insats. En prestation att bygga vidare på”, sa han på presskonferensen.

Undra vad styrelse, fans och sponsorer tycker om det uttalandet. Det är klart att det inte är okej att spela 1-1 hemma mot Värnamo. Hammarby har en av seriens bästa trupper. Sportchefen Gustaf Grauers har värvat spelare som Kennedy Bakircioglü, Erik Sundin, Thomas Guldborg-Christensen, Michael Timisela och Christoffer Carlsson för att ge Gregg Berhalter bästa möjliga förutsättningar för att föra upp laget i allsvenskan. Då är det klart att det inte är godkänt med två poäng efter matcher mot Ljungskile och Värnamo. Den amerikanske tränaren är oerfaren som coach och Hammarby är det första laget som han är huvudansvarig för. Frågan är hur mycket tålamod som finns?

Annons

0-0 i premiären mot Ljungskile – då bänkades Nahir Besara, Mattias Adelstam och Christophe Lallet i matchen mot Värnamo. In kom Michael Timisela, Christoffer Carlsson och Billy Schuler.

Inget konstigt med ersättarna. I Timisela fick Bajen in en naturlig högerback vilket gjorde att Nik Ledgerwood flyttade upp på mittfältet. Timisela gjorde en bra match och följde med fint i offensiven. Men så gjorde han en jättemiss vid 0-1 som blev oerhört kostsam.

Carlsson har varit given på försäsongen och fick återigen spela efter registreringsmissen i premiären.

Att Gregg Berhalter tog in Schuler kan jag också köpa eftersom Adelstam har haft det tungt och laget behöver få igång en målskytt. Adelstam såg inte helt nöjd ut från bänken när Sebastian Castro-Tello kom in i stället för Erik Sundin.

Däremot har jag väldigt svårt att förstå varför Besara petades när ”Baggio” startade på det centrala mittfältet. Och när Besara kom in fick han konstigt nog spela på en kant i stället för Christoffer Carlsson. För mig är det ett mysterium att ”Baggio” går före Besara.

Annons

Max von Schlebrügge skadade knäet mot Ljungskile och blir borta i flera månader. Då valde Berhalter att spela med Monday James i stället för Daniel Theorin. Valet kändes konstigt, men James gjorde en helt okej match även om han spelar med små marginaler hela tiden. Tveksamt om det håller mot ett bättre motstånd en Värnamo som är tippat att komma sist i superettan.

Kennedy Bakircioglü gjorde en väldigt bra hemmapremiär och skapade farliga chanser flera gånger. Bajen lider av att ingen spelare kan ta tillvara på Kennedys farliga högerinlägg. Erik Sundin borde ha petat in någon boll i mål, men även han hade en tung match mot Värnamo. Jag har svårt att förstå varför man inte gav Kennedy bollen hela tiden när man tryckte på i slutet för att sedan skicka in så mycket folk som möjligt i straffområdet.

Annons

 

Publicerad 2013-04-14 15:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto