Ångesten hängde över Stadion när Djurgården tog första poängen

Sundbergs blogg

Ångesten hängde över Stadion innan avspark.
Efter 25 spelade minuter försvann den – men kom snabbt tillbaka.

Djurgården har bara en poäng med en målskillnad på 1-8 (1-9 om man räknar med den avbrutna matchen mot Mjällby). Efter 1-1-matchen mot Brommapojkarna hängde Dif-spelarna med sina huvuden samtidigt som delar av fansen skrek efter Magnus Pehrssons avgång. Det var dystert utanför omklädningsrummet. I nästa omgång väntar Elfsborg på bortaplan. Efter den matchen kan det vara fem poäng upp till laget ovanför kvalstrecket.

Djurgården var dock nära att ta tre välbehövliga poäng. Men med åtta minuter kvar av matchen gjorde Brommapojkarna 1-1 på sin första målchans i matchen.

Spelmässigt var det ett steg framåt för Dif. Man var bättre än BP – första halvlek var lagets bästa i år – och framför allt defensiven var stabilare än tidigare. Marc Pedersen flyttades in som mittback och styrde upp försvaret. Andreas Haddad hade en tuff match mot dansken. Mittfältet med Simon Tibbling, Yussif Chibsah och Andreas Johansson var också bättre än tidigare. Tibbling var väldigt bra i den första halvleken och hade några fina spelvändningar, speciellt vid 1-0-målet som kom efter 25 minuter.

Nu borde Magnus Pehrsson hålla fast vid den här startelvan för spelarna behöver känna sin managers förtroende. För mig är det även solklart att målskytten Amadou Jawo ska gå före Luis Solignac. Han är giftigare och samspelet vid 1-0-målet bådar gott inför framtiden.

Brommapojkarna då? Det som imponerar klart mest är alla unga talanger som tar för sig. Mot Djurgården startade man med sju 90-talister. Dif startade med tre stycken – två av dem kommer från BP.

Så här såg BP:s backlinje ut: Hampus Jönsson, född 91, Tim Björkström, 91, Jacob Une Larsson, 94 och Martin Falkeborn, 93. Imponerande var ordet.

Jacob Une Larsson är den som är längst fram i utvecklingen. Som Bojan Djordjic sa så bra: ” Tänk inte på hans längd, killen har spänst och läser spelet enormt bra”. Brytningarna vid Nahir Oyals och Erton Fejzullahus frilägen höll hög klass.

Ja, Brommapojkarna har spännande saker på gång och med en sådan talangsatsning är det bara att hoppas att laget hänger kvar i allsvenskan, vilket jag tror att man gör. Det ska minst sagt bli intressant att följa 90-talisternas framfart och lagets resa mot ett nytt kontrakt.

Publicerad 2013-04-18 23:11