Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Just a perfect day, Hammarby

Sundbergs blogg

Vissa dagar stämmer allt.
Söndagen den 21 april var en sådan dag för Hammarby.
Först gick åttaårige Robin Alshammar, som har förklarats kliniskt död vid två tillfällen, in tillsammans med idolen Kennedy Bakircioglü på ett soligt Söderstadion, stegade fram till Bajen-klacken och drog igång: “Det är vi som är Hammarby”.
Efter en perfekt första halvlek var det Ronnie Hellströms tur att gå in på planen och sjunga.
Sedan besegrades seriefavoriten Örebro med 2-1.
Som Kennedy Bakircioglü sa efter matchen: “Det var jackpot i dag”.

Gregg Berhalter satsade på samma startelva som i 1-1-matchen mot Värnamo. Den här gången gick det bättre. Den amerikanske tränaren beordrade en hög press från start och det skulle visa sig bli avgörande.

Christoffer Carlsson gjorde sin bästa match i den grönvita tröjan. Höjdpunkten var framspelningen till Erik Sundins 1-0-mål. “CC” pressade högt och snodde bollen av Patrik Haginge. Sedan ett snabbt och vaket instick mellan ÖSK:s mittbackar, Sundin blev fri, chippade med sig bollen över målvakten Oscar Jansson och rullade in matchens första mål.

Sundin gjorde också en väldigt bra match tillsammans med anfallspartnern Billy Schuler. Duon sprang kopiöst mycket och la grunden för Hammarbys fina försvarsspel. Som vid 2-0. Sundin stressade målvakten Oscar Jansson till att ta ett dåligt tillslag. Nik Ledgerwood nickade fram till Schuler som behärskat tryckte in 2-0. Bra prestation av den amerikanske anfallaren som likt Christoffer Carlsson gjorde sin bästa match i Bajen-tröjan.

Annons

Kennedy Bakircioglü var som vanligt väldigt bra och skapade flera farliga chanser. Efter 39 minuter hade han lekt så mycket att vänsterbacken Samuel Wowoah fick byta.

Bakom sig har Kennedy fått en trevlig lekkamrat i Michael Timisela. Den holländske högerbacken är smart och följsam och tar sig ofta till inläggssituationer. Hammarbys högerkant håller allsvensk klass.

Nik Ledgerwood och Adis “Baggio” Husidic gjorde ett bra jobb på det centrala mittfältet. Det var en matchbild som passade duon som handen i handsken. Och så som Gregg Berhalter vill ha det. Inte så mycket boll utan många dueller. ÖSK:s centrala mittfält blev helt överkört.

Monday James då? Svårt att inte nämna honom. Han spelar hela tiden med makalöst små marginaler. Väldigt sevärt som en neutral åskådare, men Gregg Berhalter måste vara tokig ibland. Fast det är svårt att säga något negativt med tanke på att mittbacken löser situationerna.

Annons

Efter två svaga resultat mot Ljungskile och Värnamo var Hammarby som bäst när det gällde. Det är imponerande. Nu gäller det att hålla samma nivå mot på pappret sämre lag än Örebro. Det är Bajens största utmaning. Ett bra första test blir mot Falkenberg på torsdag.

Publicerad 2013-04-21 23:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto