Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurgården borde ta Özcan - men jag tror på Grönhagen

Sundbergs blogg

Tidigare i dag pratade jag med Syrianskas Özcan Melkemichel. Jag tror att han skulle vara en perfekt ersättare till Magnus Pehrsson. Efter att ha fört Syrianska från division 2 till allsvenskan och med små medel hållit kvar laget i landets högsta serie har Özcan bevisat att han är redo för en större förening.

Jag tycker att det är märkligt att ingen klubb har försökt att värva Özcan som tränare med tanke på hans fina resultat och eftersom han lär vara öppen för att gå vidare efter nio säsonger i samma förening. Nu är han dessutom snart färdig med sin utbildning vilket gör att han på egen hand kan leda ett elitlag. Det låter ju väldigt konstigt när han själv berättar att ingen klubb har hört av sig. Samma sak sa han i Ekwall vs Lundh i slutet av 2010.

“Jag vet inte varför. Klubbarna kanske inte vågar. Men folk måste våga testa oprövade kort”, sa han då och berättade att han aldrig haft ett kontrakt i Syrianska.

Annons

“Det har jag aldrig haft i Syrianska. Vi har alltid tagit i hand”.

Då hade Södertälje-klubben precis gått upp i allsvenskan. Där har laget stannat och i år är man inne på tredje säsongen i landets högsta serie. En imponerande bedrift sett till resurserna han har haft att jobba med.

Jag skulle dock bli förvånad om Djurgården värvar Özcan Melkemichel. Mitt tips är att Anders Grönhagen tar över efter Magnus Pehrsson. Grönhagen är precis invald i Dif:s styrelse och har tidigare varit spelare, tränare och sportchef i föreningen.

När Djurgården 2006 befann sig i ett liknande läge som nu klev Kjell Jonevret av sitt uppdrag i förtid och just Grönhagen tog över.  Han lämnade norska Fredrikstad 2009 efter att ha drabbats av prostatacancer. Sedan dess har han inte haft något tränaruppdrag.

Publicerad 2013-04-29 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto