Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ivan Turinas död - ett fruktansvärt besked

AIK:s 32-årige målvakt Ivan Turina är död. Ett fruktansvärt besked.

Senast jag pratade med Ivan Turina var för bara några dagar sedan. Då var han på gott humör trots att han hade skadat lårbenet. Sådan var han mot oss i media. Han stannade alltid om man ville ha citat efter en match, även om det hade blivit förlust. Han pratade engelska med en låg ton, var alltid vänlig och ärlig.

Det är svårt att ta in att Ivan Turina är död. Det var jobbigt att åka till träningsanläggningen på Karlberg och se hans vänner lida. Där hade AIK ordnat en presskonferens dit gråtande supportrar hade tagit sig för att hedra sin målvakt. På ett träbord låg AIK-målvaktens matchtröja med nummer 27 på ryggen utsträckt bland blommor och gravljus. Intill svajade tre flaggor på halv stång – en svensk, en kroatisk och en med AIK:s klubbmärke. Det första jag såg var en person som la en bukett blommor vid minnesplatsen. En hammarbyare.

Mitt i sorgen var det vackert att se värmen från övriga fotbolls- och supporter-Sverige. Rivalitet finns mellan klubbar, men när tragedin slår till finns förståelse, respekt och stöd. Det är vackert och viktigt.

Ivan Turina blev 32 år och efterlämnar en gravid hustru och två ettåriga tvillingdöttrar. Det är ofattbart.

Publicerad 2013-05-02 kl 22:49

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons