Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lite märkligt att Castro-Tello och Ayranci fick lämna

Tillbaka efter semester. Fem veckor har passerat. Så, vad har hänt i Stockholm?

En av de största snackisarna under min semester var att Daniel Majstorovic skulle sitta på bänken mot Mjällby. Då blev han arg och stannade hemma. Sedan ångrade han sig och ville ändå vara en lagspelare. Men då fick han inte ens sitta på bänken – trots att Alexander Milosevic var avstängd.

Klart att Majstorovic tog fel beslut när han valde att stanna hemma och sedan gå ut i media och svinga. Jag hade kanske förstått honom bättre om han hade varit väldigt, väldigt bra i AIK-tröjan, men det har han inte varit och att då ta det beslutet att stanna hemma i stället för att sitta på bänken, ja det är svagt.

Daniel Gustavsson har lånats ut till Örebro, Kwame Karikari och Lalawèlè Atakora till Balikesirspor, Helgi Danielsson har flyttat till Portugal och Viktor Lundberg till Danmark.

In har Ebenezer Ofori och Patrik Carlgren kommit, och Alhassan “Crespo” Kamara är tillbaka efter utlåningen i ÖSK.

Hur har det gått då? Jo, under min semester vann AIK fem matcher och spelade en oavgjord, med målskillnaden 13-4. Därmed har laget klättrat upp till en tredjeplats i allsvenskan.

Det sjukaste som hände under semestern var då en bomb hade placerats utanför Tele2 Arena. Otroligt sjukt.

Djurgården och Hammarby har alltså flyttat in i Tele2 Arena. För Dif slutade premiären med förlust mot IFK Norrköping.

Vad har mer hänt i Djurgården?

Martin Sundgren kunde inte komma överens med Anders Grönhagen och lämnade därför klubben. Marc Pedersen har också flyttat och Nahir Oyal är på lån i Syrianska.

Hur har det gått då?

En seger, en oavgjord och två förluster. Inte jättebra och nu är det bara två poäng ner under strecket.

Om det var något jag trodde skulle hända i Hammarby under min semester så var det att Gregg Berhalter skulle få sparken. Så blev det. Det var inte heller oväntat att Thomas Dennerby tog över. Han är Bajens fjärde huvudtränare sedan november 2010. Nu måste laget leverera annars ligger nog sportchefen Gustaf Grauers pyrt till.

Gregg Berhalter gjorde Hammarby till ett bättre lag men 21 poäng efter 15 omgångar var inte tillräckligt bra. Sedan gjorde hans tuffa ledarstil att han fick flera spelare emot sig och det bidrog givetvis till att han fick lämna.

Hammarbys första match i Tele2 Arena slutade 0-0 mot Örgryte.

Klubben har värvat två nya anfallare i Luke Rodgers och Andreas Haddad, det ska bli väldigt intressant att se Haddad tillsammans med Erik Sundin på topp.

Sinan Ayranci har gått till Östersund, Sebastian Castro-Tello har flyttat till Azerbadjan och Tim Markström är utlånad till Brage. Sinan och Castro-Tello hade några dispyter med Gregg Berhalter och det känns lite märkligt att båda spelarna har fått lämna nu när tränaren är borta – speciellt med tanke på att sportchefen Gustaf Grauers gav Castro-Tello ett femårskontrakt i början av 2011 och att Sinan i slutet av 2011 förlängde till 2015, trots att han då hade två år kvar på kontraktet.

Sinan Ayranci är en stor och stark anfallare, en spelartyp som Hammarby saknade under vårsäsongen. Anledningen att han inte fick spela tror jag var att han blev ovän med Gregg Berhalter på Cypern. Sebastian Castro-Tello har magiska fötter men när Berhalter körde med ett 4-4-2-system fanns det inte plats för ”Castro”. Efter ett tag gick den amerikanske tränaren över till att spela med en släpande anfallare och då borde 26-åringen ha fått chansen i den positionen.

Under min semester spelade Bajen tre oavgjorda matcher – med Gregg Berhalter som tränare. I måndags var jag tillbaka på jobbet. Då besegrade Hammarby Örgryte med 3-0 – med Thomas Dennerby som tränare. Det ska bli väldigt intressant att se om Dennerby kan lyfta Bajen.

Brommapojkarna har tagit en seger, spelat en oavgjord och två förluster. Andreas Haddad har gått till Hammarby, Victor Söderström har tränat med Stoke och Bojan Djordjic har ryktats var på väg till Röda Stjärnan. Efter en bra inledning av allsvenskan ligger BP nu näst sist i tabellen. De två senaste matcherna har dock varit bra – 2-1 mot IFK Göteborg och 2-2 borta mot Kalmar FF.

Publicerad 2013-07-31 kl 17:22

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons