Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajen klarar inte av att lyfta - därför fick Grauers lämna

Sundbergs blogg

Misslyckade resultat, missnöjda fans och sponsorer. Till slut blev trycket för hårt. Först lämnade ordförande Kent Hertzell och nu är det Gustaf Grauers tur att få kliva åt sidan. Inte helt oväntat.

Sedan Grauers blev sportchef i Bajen i november 2010 har han varit ansvarig för 26 värvningar – 24 spelare och två tränare. En hel del spelare har till en början sett bra ut på pappret. Vissa värvningar har varit bra, men en stor del har varit mindre bra. Spelare som till exempel Kennedy Bakircioglu, Nik Ledgerwood och Thomas Guldborg Christensen har varit lyckade medan en hel drös inte alls har levt upp till högt ställda förväntningar.

För att ta några exempel: Erik Sundins höst var lysande, men i år har han inte varit lika lyckad. Mikael Rynell kom till Hammarby efter att ha gjort 12 mål och 17 assist på 34 matcher i Vejle. I Bajen har det bara blivit ett mål och fyra assist (inget poäng under 2013) på 39 matcher. Björn Runström presenterades som en riktig stjärnvärvning på Hovet. Gjorde tre mål på 24 matcher och lämnade efter bara en säsong. Sedan fick Sinan Ayranci och Sebastian Castro-Tello långa kontrakt men kort därefter tvingades båda bort från klubben.

Annons

Vissa kanske tycker att Hammarby borde ge sina anställda tid för att kunna leverera, men Grauers har varit sportchef i tre år – två av dem satsade man på att ta klivet upp – utan att det har hänt så mycket. Bajen har helt enkelt inte lyft och i det stora hela är det resultaten som räknas.

Som jag skrev i början av blogginlägget är det inte helt oväntat att Gustaf Grauers slutar som sportchef. För tre veckor sedan var jag på Årsta IP för att göra en intervju med tränaren Thomas Dennerby. Då pratade jag med Grauers som sa att det har varit en tuff tid. Därefter dök han inte upp på medlemsmötet – det råder delade meningar om det var hans val eller om klubben bad honom att inte komma. Det slutade i alla fall med att Grauers fick en hel del kritik av fansen och har man fått supportrarna emot sig i Hammarby ja då är man inte långlivad i föreningen, det är något vi har lärt oss vid det här laget.

Annons

Det är ändå viktigt att påpeka att Hammarby var i fritt fall när Gustaf Grauers blev sportchef. Något han gjorde bra var att dra ner spelarlönerna och ge de flesta nyförvärven korta kontrakt med optioner. Sedan ska det sägas att även om han har varit ansvarig för värvningarna så har lagets tränare, som Gregg Berhalter, legat bakom flera nyförvärv. Men, som jag tidigare skrivit, är det resultaten som räknas och den delen har uteblivit. Hammarby har tillräckligt med pengar för att värva många spelare, då borde laget lyfta, men så har det inte blivit.

Nu står Bajen utan ordförande och sportchef. Dessutom går tränarens avtal ut efter säsongen och vad jag hör vill man ha in en ny coach. Man kan väl säga att Hammarby har en del att göra.

 

Publicerad 2013-09-13 12:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto