Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK skickade iväg sex spelare - hur smart var det?

Sundbergs blogg

AIK hade behövt tre poäng – det blev en.
Nu väntar två tuffa matcher mot IFK Göteborg och Djurgården.
Guldtåget rullar vidare – orkar Gnaget hoppa ombord igen?

Andreas Alm valde att bänka snabba Kennedy Igboananike. I stället startade Robin Quaison bredvid Henok Goitom. Valet är inte fel på något sätt, men om man spelar med Quaison så gäller det att utnyttja hans fina kvaliteter på rätt sätt, det gjorde AIK i bara 15 minuter.Robin Quaison hittade ofta fina ytor mellan Kalmar FF:s backlinje och mittfält, problemet var bara att han fick bollen alldeles för sällan. De sista 15 minuterna av den första halvleken hittade lagkamraterna Quaison, han fick lov att vända upp och avancera, och då blev hemmalaget farligare.

Därför trodde jag i halvtid att AIK skulle komma ut till den andra halvleken och försöka hitta 19-åringen oftare. Så blev det dock inte. I stället försökte hemmalaget anfalla via sina kantspelare Nabil Bahoui och Martin Mutumba. Bahoui var okej medan Mutumba hade en tung dag på jobbet, speciellt när han ställdes mot bortalagets duktiga vänsterkant med Romario och Emin Nouri.

Annons

Med 25 minuter kvar av matchen kom Kennedy Igboananike in. Då hade bortalagets Melker Hallberg varit nära att bli matchhjälte, men skottet träffade stolpen. AIK tryckte på rejält på slutet men lyckades inte överlista Lars Cramer som debuterade i Kalmars mål.Om Malmö FF besegrar Djurgården har AIK sex poäng upp till serieledaren. Nu väntar två tuffa matcher mot IFK Göteborg och Djurgården.

Under sommaren skickade AIK iväg Lalawele Atakora, Kwame Karikari, Daniel Gustavsson, Daniel Tjernström, Helgi Danielsson och Viktor Lundberg. Därmed är truppen mindre, konkurrensen är inte lika stor och flera spelare kan känna sig säkrare på sina platser. Jag tror att det här är en nackdel för AIK i guldjakten, men det får gå några omgångar till innan vi kan vara helt säkra.

Publicerad 2013-09-15 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto