Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tjafs på träningen - bra för HIF

Sundbergs blogg

Roar Hansen skickade ut Peter Larsson från Helsingborgs träning efter att mittbacken varit för het.

”Det blev lite diskussion om olika domslut. Under smålagsspelen blir det ofta så och det ska vara lite hett temperament men ibland kanske jag blir lite för tjurig och gnäller lite för mycket på vissa saker i stridens hetta”, säger Larsson till Kvällsposten.

Så, är det bra eller dåligt för Helsingborg att det blir tjafs och lite bråk – mitt i guldstriden? Enligt mig är det bara bra. HIF blir snarare bättre än sämre. Jag har själv spelat fotboll på elitnivå och vet att det här förekommer ganska ofta. Speciellt när ett lag är inne i en period när det finns mycket att spela för. Och det finns alltid vinnarskallar i ett lag vilket givetvis är bra och det smittar av sig på andra.

Annons

Att det blir tjafs mellan spelare på en träning är inget konstigt. Man vill vinna, väcka andra, visa att man ska ha en startplats med mera. Jag har varit med om många tjafs på träningar men har nästan aldrig varit med om att det har fortsatt i omklädningsrummet efteråt. Så ska det vara.

En gång i tiden var jag med om att bli seriesegrare. Då konkurrerade jag med en god vän och vi brakade väldigt ofta ihop på träningar i slutet av säsongen. Vi slogs om samma plats. Vi gick in hårt mot varandra och hamnade in en del tuffa ordväxlingar. Men efter träningarna var vi alltid goda vänner igen. Och som sagt: vi vann serien.

Peter Larsson vill vinna och det är helt säkert en egenskap som Roar Hansen älskar, men om man som spelare blir för het på en träning och går över gränsen så är det rätt av tränaren att agera.

Annons
Publicerad 2013-09-18 18:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto