Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svårt för Erton att vinna fajt mot Högmo

Sundbergs blogg

Började dagen med att åka till Kaknäs och titta på Djurgårdens träning. Regnet öste ner men jag hörde ingen som klagade. När jag spelade fotboll fick vi böter om vi klagade på vädret, frågade chefsscouten Khaled El-Ahmad om Dif hade samma system men han hade ingen aning om det.

Per-Mathias Högmo var väldigt aktiv på träningen och spelarna fick köra passningsövning, avslut och smålagsspel. Det mesta handlade om Högmo. Först joggade han in under mitt paraply och tippade något oväntat Elfsborg som svenska mästarenågra minuter senare fick Djurgårdens tränare en hel del kritik av Erton Fejzullahu.

Erton är besviken för att han har fått sitta på bänken i lagets två senaste matcher. Jag förstår att Erton är besviken – han ska vara det – men det är svårt för honom att vinna en fajt mot Högmo.

När Magnus Pehrsson tränade Djurgården fick Erton spela i en fri roll. Då försökte Dif vara ett spelande lag. Det gick som det gick, Erton var bra men laget sämre och när ”MP” hoppade av kom Per-Mathias Högmo in. Klubben var i kris och den norske tränaren beordrade ett rakare spel, byggde laget från grunden och fick sina spelare att jobba tillsammans som ett lag.

Annons

Poängen trillade in. Högmo hyllades. Erton fick spela högre upp i planen, var inte lika bra som tidigare samtidigt som laget gick bättre.

Nu kan det ju ligga något mer bakom Ertons besvikelse. Fortsättning följer.

***

Om Per-Mathias Högmo kom med ett oväntat tips på frågan om vilket lag som tar SM-guld så var Yussif Chibsahs svar ännu mer förvånande: ”Vi vinner”, sade ghananen.

Tror du att Djurgården tar SM-guld?

– Ja, jag är seriös. Vi ligger 16 poäng efter Malmö och det är 21 poäng kvar att spela om. Vi har fortfarande en chans och då måste jag ju säga Djurgården.

***

Publicerad 2013-09-19 17:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto