Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitt är med på guldtåget - klarar AIK hoppa ombord igen

Sundbergs blogg

Guldtåget rullar vidare.
Efter 3-1 mot AIK är IFK Göteborg med på resan.
Frågan är om AIK klarar av att hoppa ombord igen?

IFK Göteborg tog tre väldigt viktiga poäng i toppmatchen mot AIK. 3-1 hemma på ett fullsatt Gamla Ullevi betyder två saker:
IFK Göteborg ligger tvåa, en poäng efter Malmö FF och är i allra högsta grad med i guldstriden.
AIK ligger sex poäng bakom MFF och lär få svårt att ta guld.

AIK hade det väldigt tufft på Gamla Ullevi och skapade inte mycket. Andreas Alm valde att peta Nabil Bahoui och i stället fick Robin Quasion spela på en kant. Quaison är ingen yttermittfältare och Bahoui hade varit ett bättre val mot Blåvitt.

I stället var det hemmalaget – med framför allt mittfältarna Philip Haglund och Jakob Johansson – som vann dueller och när chansen kom så löpte sig Tobias Hysén fri och chippade iskallt in 1-0 – reprisbilderna visade att Hysén var offside vilket fick bortalaget att rasa. Givetvis tungt för AIK.

Annons

I den andra halvleken växlade hemmalaget upp och tog över helt. 2-0 var rättvist. Robin Söder, som dock hade varit ganska anonym, löpte förbi Per Karsson och placerade snyggt in matchens andra mål. Vid sidan stod Sam Larsson beredd att ersätta Söder – fingertoppkänsla av Mikael Stahre att avvakta med bytet.

AIK fick kontakt när Nils-Eric Johansson reducerade efter en tilltrasslad situation. Men i stället för att trycka på för en kvittering fick IFK Göteborg straff. Fram klev duktige Philip Haglund och fastställde slutresultatet till 3-1.

Jag skrev i ett tidigare blogginlägg att jag tror att guldet hamnar i Göteborg om det blir tre poäng mot AIK. Jag håller fast vid det. Blåvitt är tunga och kommer inte att tappa många poäng. Dessutom har laget ett bra spelschema.

För AIK väntar ett derby mot Djurgården som man är piskat att vinna. Där tvingas Gnaget klara sig utan Celso Borges som fick gult kort mot IFK Göteborg och är därför avstängd på torsdag.

Annons
Publicerad 2013-09-23 21:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto