Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En frisk Farnerud kan betyda guld för Blåvitt

Sundbergs blogg

Vilken allsvensk vecka vi har framför oss!
Måndag: IFK Göteborg-AIK.
Tisdag: Öster-Kalmar FF.
Onsdag: Helsingborg-Malmö FF.
Torsdag: Djurgården-AIK.

Jag kommer att vara på plats på samtliga fyra matcher och det blir givetvis rapporter här i bloggen.

I kvällens match mellan IFK Göteborg-AIK saknar hemmalaget Daniel Sobralense och det behöver ju inte vara dåligt. Pontus Farnerud ser ut att gå in från start och en frisk Farnerud betyder mycket för Blåvitt. Han säger själv att höften känns bra och det ska bli spännande att se 33-åringen mot just AIK som han nobbade i samband med flytten till Göteborg.

Inte många, om ens någon, i allsvenskan har lika bra teknik och spelförståelse som Pontus Farnerud och det är tråkigt för klubben, fansen och för honom själv att han har dragits med skador vilket har gjort att han inte har klarat av att gå för fullt.

Annons

Om Blåvitt vinner skiljer det bara en poäng upp till MFF. Då har man ett riktigt guldläge med tanke på de återstående matcherna: Gefle (h), Kalmar FF (b), Djurgården (b), Öster (h), Mjällby (b), IFK Norrköping (h).

Om AIK vinner går man förbi Göteborg och upp på lika många poäng som Helsingborg. Solnalaget har smugit med hela säsongen och har aldrig varit i serieledning.

Så här har tabelltoppen sett ut efter varje omgång:

1: IFK Göteborg och Helsingborg
2: IFK Göteborg
3: IFK Göteborg
4: IFK Göteborg
5: IFK Göteborg
6: IFK Göteborg
7: Helsingborg
8: Helsingborg
9: Helsingborg
10: Helsingborg
11: Helsingborg
12: Helsingborg
13: Helsingborg
14: Helsingborg
15: Helsingborg
16: Helsingborg
17: Helsingborg
18: Helsingborg
19: Helsingborg
20: Malmö FF
21: Malmö FF
22: Malmö FF
23: Malmö FF
24: Malmö FF

Det märks att det drar ihop sig och att mycket står på spel. I helgen delade domarna ut sex röda kort, bland annat till HIF:s Imad Khalili – i samband med slutsignalen! – och till MFF:s Markus Halsti vilket betyder att båda missar onsdagens derby på Olympia.

Annons

Det var starkt av Malmö FF att studsa tillbaka efter 0-2-förlusten mot Djurgården. 2-0 borta mot IFK Norrköping betyder fortsatt serieledning. Erik Johansson utgick med en fotskada och riskerar att missa matchen mot Helsingborg, i så fall lär Filip Helander bilda mittlås med Pontus Jansson. Erik Friberg kommer säkerligen att ta avstängde Halstis plats på det centrala mittfältet.

Helsingborg spelade bara 2-2 hemma mot Syrianska. Ett svagt resultat och nu måste laget höja sig rejält om man vill fortsätta vara med i guldstriden. Räkna med att Robin Simovic, som var bänkad i söndags, spelar från start mot MFF.

I torsdags tippade Per-Mathias Högmo Elfsborg som svenska mästare. Efter 2-2 mot Mjällby lär han ångra det uttalandet. Jag tror inte att guldet hamnar i Borås, speciellt inte om Anders Svensson sitter på bänken som han gjorde i söndags.

Annons

I matchen på Strandvallen gjorde Pär Ericsson två mål och är nu uppe i sex fullträffar på elva matcher. Kontraktet är på väg att löpa ut och han lär inte bli kvar i Blekinge.

Publicerad 2013-09-23 12:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto