Sundbergs blogg

Kalmar FF är bäst i Småland.
2-1 i derbyt betyder att laget har chans på en kvalplats till Europa.
För Öster betyder det missade poäng i kampen om att hänga kvar i allsvenskan – och nu väntar en dramatisk avslutning.

Kalmar FF chockstartade och tog ledningen efter bara en minut. Ismael fick en bra träff och bollen seglade in bakom Joakim Wulff. Fullträffen roade inte Kenny Pavey som tio minuter senare satte dobbarna i Ismael som tvingades byta och åka direkt till sjukhus med ett armbrott.

Öster var bättre än Kalmar FF och om det inte varit för en storspelande Lars Cramer i målet så hade kvitteringen kommit innan halvtid – Kenny Pavey och Josef Elvby hade bra lägen att göra mål.

I stället dröjde det till den 69:e minuten innan kvitteringen kom. Freddy Söderberg vann en duell och bollen hamnade framför fötterna på Månz Karlsson som tryckte in 1-1. Hemmalagets fans var inte nöjda med en poäng: ”Vi ska ha alla tre”, skanderades från läktaren.

Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. Sju minuter efter kvitteringen nickade David Elm in 2-1 till Kalmar FF.

Hemmalaget tryckte på rejält för ett kvitteringsmål och borde ha fått en straff i den sista sekunden när den förre Österspelaren Emin Nouri stod på mållinjen och räddade bollen med handen, men domare Martin Strömbergsson valde att fria innan han blåste av matchen.

Segern betyder att Kalmar FF gick förbi Elfsborg och har nu två poäng upp till AIK och fem poäng upp till tabelltrean Helsingborg.

För Östers del blir det nu en dramatisk avslutning och spelschemat är minst sagt tufft: AIK (b), Gefle (h), IFK Göteborg (b), IFK Norrköping (b), Djurgården (h).

Publicerad 2013-09-24 21:17