Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Slaget om Småland" - och Göteborg i backspegeln

Sundbergs blogg

Har lämnat ett soligt Göteborg och är nu på väg till Växjö för att kolla på Öster-Kalmar FF. Smålandsderby och mycket prestige står på spel. Matchen är framför allt väldigt viktig för hemmalaget som spelar för att hänga kvar i allsvenskan.

Det är några timmar sedan Michael Lerjéus blåste av gårdagens match på Gamla Ullevi. 3-1 till IFK Göteborg och tre väldigt viktiga poäng i guldstriden.

Jag gillar Blåvitts attityd, vilja, lojalitet och intelligens. Spelare som jobbar för varandra. En lagmaskin kryddat med individuell skicklighet i Pontus Farnerud, Lasse Vibe och Tobias Hysén. Spelare som Philip Haglund, Mattias Bjärsmyr och Kjetil Waehler som är bra på att vinna dueller och sedan är smarta nog att förstå att det finns lagkamrater som har bättre fötter, det gillar jag.

Direkt efter slutsignalen gick huvudsponsorn Prioritet Finans vd Nils Wiberg snabbt fram till Farnerud. Tror säkert att Wiberg vill att mittfältaren förlänger kontraktet. Mikael Stahre pratade om att Farnerud är toppklass i Skandinavien när det kommer till spelförståelse och teknik, och det är bara att hålla med.

Annons

AIK då? Ja, det var inga glada miner efter slutsignalen – med all rätt. Tobias Hyséns 1-0-mål var offside. Det är klart det blir en uppförsbacke för bortalaget men det är givetvis svårt att säga hur mycket det betydde för matchens utveckling. Om man ser till helheten så var Blåvitt numret större.

Nu blir det tufft för Gnaget att ta guld, men det finns fortfarande mycket att spela för. Som att säkra en kvalplats till Europa.

Jag har skrivit det tidigare: jag förstår inte varför AIK gjorde sig av med sex spelare i somras. När Lalawele Atakora, Kwame Karikari, Viktor Lundberg, Helgi Danielsson, Daniel Tjernström och Daniel Gustavsson lämnade blev konkurrensen mindre. Som det är nu så är det bara kamp om en, max två platser i startelvan och Danielsson, Karikari och Lundberg hade nog gjort avtryck i gårdagens match mot IFK Göteborg. Mot Djurgården är Celso Borges avstängd och då har inte Andreas Alm så mycket att välja på mer än att skicka in Robin Quaison i mitten och placera Nabil Bahoui på en kant. I våras hade det sett annorlunda ut.

Annons

Nog med IFK-Göteborg-AIK. Nu blickar vi framåt. Mot ”Slaget om Småland”. Sitter på samma tåg som Christer Swärd som jobbar med motståndarbevakning och spelarscouting i AIK. Han tror att Öster får det tufft på grund av avstängningar på Johan Persson och Vlado Zlojutro. Kan tänka mig att Kalmar skulle tycka om att knuffa ner Öster under strecket. Speciellt med tanke på att Öster psykar Kalmar med en ”Kalmargris”.

Publicerad 2013-09-24 13:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto