Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Malmö FF vinner på pappret

Sundbergs blogg

På plats i Helsingborg. En gång i tiden bodde jag här. Då sparkade jag boll i Råå. Men det här blogginlägget ska handla om något helt annat, nämligen om Helsingborgs IF och Malmö FF.

I kväll möts lagen och jag har gått igenom deras lagdelar och tränare. Det här kom jag fram till:

Målvakter

Helsingborg – 4
Pär Hansson är en av allsvenskans bästa målvakter och har varit med i landslaget. Reaktionssnabb och bra fötter. Rutinerad och har varit med och tagit guld.

Malmö FF – 4
Johan Dahlin är en viktig spelare i MFF. Bra reaktioner och räddade laget i den viktiga hemmasegern mot AIK. Tackade nej till landslagets januaritrupp, borde vara högaktuell nästa gång. Har spelat upp sig.

Försvar

Helsingborg – 3
Loret Sadiku är en av allsvenskans bästa mittbackar och bildar tillsammans med Peter Larsson ett bra mittlås. Men HIF har släppt in alldeles för många enkla mål i de senaste matcherna – tolv insläppta på de fem senaste. Emil Krafth gör ett okej jobb men är lite ojämn och frågetecken för Erlend Hanstveit – hur löser han uppgiften mot Jiloan Hamad och Miiko Albornoz?

Annons

Malmö FF – 5
Allsvensk toppklass. Miiko Albornoz konkurrerar med Elfsborgs Johan Larsson om titeln som allsvenskans bästa högerback. Pontus Jansson är ledaren och har gjort flera avgörande insatser vilket har gjort att han har fått känna på att vara med i Erik Hamréns landslag. Erik Johansson missar derbyt och då kliver Filip Helander in och det visar att bredden är väldigt bra. Ricardinho är en av seriens bästa vänsterbackar.

Mittfält

Helsingborg – 3
Inte alls lika bra utan May Mahlangu. Med mittfältaren på planen har HIF ett poängsnitt på 2,31 per match (13 matcher). Utan Mahlangu på planen är snittet bara 1,36. Det drar ner betyget. Ardian Gashi och David Accam är väldigt viktiga. Mot MFF ser det ut som att Smarason startar centralt och och Christoffer Andersson till höger. Det är spelare som gör det helt okej, men det är inte allsvensk toppklass.

Annons

Malmö FF – 4
Jiloan Hamad är allsvenskans bästa högerytter. Ett avbräck att Markus Halsti saknas i ett derby mot HIF. Simon Thern och Erik Friberg har gjort det bra. Emil Forsberg är ojämn och har varit inne i en liten formsvacka, men se upp när han får till det, som mot IFK Göteborg.

Anfall

Helsingborg – 3
Viktigt för Helsingborg att få in Robin Simovic från start, han behövs verkligen med sin tyngd. Sedan ser det ut att bli Mattias Lindström som tar den andra platsen i anfallet och det är något han inte är van vid. Simovic saknar Alejandro Bedoya bakom sig.

Malmö FF – 4
Magnus Eriksson har gjort en väldigt bra säsong men saknar Tokelo Rantie. Guillermo Molins har kommit in och gjort det bra, men frågetecken för anfallarnas samspel.

Tränare

Helsingborg – 4
Imponerande av Roar Hansen att komma in och ändra spelsystem och göra det så bra. Flera spelare har lyft sig med Hansen som tränare.

Annons

Malmö FF – 4
Rikard Norling är älskad av spelarna. Gör det väldigt bra i MFF, men har aldrig vunnit allsvenskan eller cupen som huvudtränare.

Totalt: Helsingborg-Malmö FF 17-21

Publicerad 2013-09-25 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto