Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Så mycket saknar HIF Mahlangu

Då rullar vi vidare. Har precis lämnat Växjö och är nu på väg till Helsingborg för att kolla på ett glödhett derby…

När jag lämnar Växjö lider jag med Öster. Laget var bättre än Kalmar FF och blev rånat på en straff i slutet. Men 1-2 och nu blir det en minst sagt dramatisk avslutning för Andreas Thomssons gäng. Jag gillade mittbacken Mario Vasilj, kämpen Kenny Pavey, den centrala mittfältaren Denis Velic och anfallsduon Pablo Pinones Arce och Gero. Jag tycker nog att Thomsson borde köra på med Velic centralt, tycker att han var bättre än Josef Elvby. I Elvby och Johan Persson, som var avstängd mot Kalmar, får man två krigare och det är givetvis viktigt nu i slutet när mycket står på spel, men med Velic får man en spelare som kan sätta fart på spelet och jag tycker att han klarar av det fysiska också.

ANNONS

Efter gårdagens seger gick Kalmar FF förbi Elfsborg och är nu bara två poäng efter AIK och fem bakom Helsingborg. Smått otroligt sett till deras spel. Men Nanne Bergstrand har fått ordning på försvaret och målvakten Lars Cramer är ett fynd. KFF har bara släppt in 20 mål.

Det blev inga referenser till The Ark i Växjö. Det blev mer Kent. Ismael gjorde 1-0 och sedan fick han åka till sjukhus efter att ha fått Kenny Paveys dobbar på armen. Jag är dock tveksam till om Kalmars Ismael föddes i en snöstorm. Sången är nog mer inspirerad av Klas Östergrens roman med samma titel än av den brasilianske mittfältaren.

Pavey fick sedan tillbaka. Rydström sparkade till engelsmannen i ansiktet så att blodet forsade. Efter matchen fick han sy tre, fyra stygn.

Tråkigt att det mesta av snacket efter IFK-AIK och Öster-Kalmar FF har handlat om domarmisstag. Först var det Tobias Hyséns offside och sedan Emin Nouri som spelade handboll. Hoppas att vi slipper det snacket efter HIF-MFF.

… I Helsingborg är May Mahlangu saknad. Med mittfältaren på planen har HIF, enligt Infostrada, ett poängsnitt på 2,31 per match (13 matcher). Utan Mahlangu på planen är snittet bara 1,36.

ANNONS

Mot Malmö FF spelar Smarason tillsammans med Ardian Gashi på det centrala mittfältet. Det blir en intressant fajt mot MFF: s Erik Friberg och Simon Thern. Markus Halsti är avstängd och med tanke på att det lär bli mycket kamp så är det ett avbräck för bortalaget.

Sent i går hörde jag att Roar Hansen bestämt sig för att spela med Robin Simovic och Alvaro Santos i anfallet, men HIF-tränaren verkar ha ändrat sig i sista stund. På förmiddagens träning spelade Mattias Lindström tillsammans med Simovic och Christoffer Andersson höll till på högerkanten.

Hur som helst så är det väldigt viktigt för laget att få tillbaka Simovic. Med sin storlek kan han låsa fast bollen och ge HIF längre anfall. Dessutom är han ett farligt vapen på fasta situationer.

För Helsingborg handlar det om att hänga med i guldstriden. Om det blir förlust så skiljer det sex poäng upp till MFF. Räkna med att Lindström, Gashi och de andra pågarna från Sundets Pärla kommer att vara laddade när domaren blåser igång matchen på Olympia.

ANNONS

Publicerad 2013-09-25 kl 12:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto