Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK vinner på pappret

Sundbergs blogg

Precis som jag gjorde inför Skånederbyt så tänkte jag gå igenom Djurgårdens och AIK:s lagdelar.

Målvakter

Djurgården – 3
Kenneth Höie är stabil och har gjort flera bra insatser under den senaste tiden. Bra reaktioner och spelet med fötterna är också en av styrkorna. Har hållit nollan i de två senaste matcherna.

AIK – 3
Kenny Stamatopoulos har gjort det helt okej i AIK-målet. AIK har bara släppt in 26 mål i år.

Försvar

Djurgården – 3
Per-Mathias Högmo har fått ordning på försvarsspelet och efter att Daniel Amartey flyttat ner som mittback så har det fungerat väldigt bra. Det har även gett Emil Bergström ett lyft. Peter Nymann Mikkelsen har varit inne i en liten formsvacka, kan han höja sig i derbyt och hålla lika hög nivå som vi sett tidigare?

Annons

AIK – 4
Ett av allsvenskans bästa mittbackspar i Per Karsson och Alexander Milosevic. Vänsterbacken Nils-Eric Johansson håller också hög allsvensk klass. Dock frågetecken för Martin Lorentzsons form. Högerbacken har inte varit bra i de senaste matcherna. Bredden bland mittbackar är bra med tanke på att Nicklas Backman sitter på bänken.

Mittfält

Djurgården – 3
Inte lika bra när Amartey har flyttat ner i backlinjen, men formen spelare som Andreas Johansson och Martin Broberg är bra. ”Adde” är viktig och mot Åtvidaberg gjorde nog Broberg sin bästa match i klubben.

AIK – 3
Celso Borges saknas mot Djurgården och då får Robin Quaison flytta in centralt vilket är hans rätta position. Martin Mutumba har inte varit bra i de senaste matcherna. Nabil Bahoui spelar från start igen efter petningen mot IFK Göteborg och han är lagets bästa kantspelare.

Annons

Anfall

Djurgården – 2
Aleksandar Prijovic och Erton Fejzullahu saknas och det är två rejäla avbräck. Amadou Jawo var bra mot Malmö FF men sämre mot Åtvidaberg. Godsway Donyoh startar bredvid Jawo.

AIK – 3

Henok Goitom är allsvenskans bästa anfallare, enligt Andreas Alm. Det har han dock inte visat den senaste tiden. Henok har haft några tunga matcher och senaste målet kom mot Åtvidaberg i mitten av augusti. Kennedy Igboananike senaste mål kom mot Häcken i slutet av juli. Men anfallsduon har ändå gjort 15 mål och elva assist tillsammans så det finns kvalitet.

Totalt: Djurgården-AIK 11-13

Publicerad 2013-09-26 14:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto