Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guldduellen och en känsla att Kennedy avgör 08-derbyt

Sundbergs blogg

Tåget har lämnat Helsingborg. Känslan är att HIF är borta från guldstriden och att det nu är en duell mellan Malmö FF och IFK Göteborg. Dels för att Roar Hansens gäng har en usel form med bara åtta poäng på de åtta senaste matcherna och med femton insläppta mål i de sex senaste omgångarna, dels för att MFF och Blåvitt är de två bästa lagen i allsvenskan. Sett till matcherna som har spelats den här veckan så är det inget snack om att ettan och tvåan i serien är bäst just nu.

Helsingborg hade inget att sätta emot Malmö FF. Assisterande tränaren Daniel Andersson och chefsscouten Vito Stavljanin låg bakom taktiken att sätta press på Helsingborgs vänsterback Erlend Hanstveit. MFF matade ut bollar till sin högerkant där Jiloan Hamad och Miiko Albornoz fick ett övertag.

– Vi hade det som en idé och spelarna fullföljde den på ett bra sätt. Vi drog även igång det i andra halvlek för eventuell anstormning och trycka ner dem igen och dra isär så att inte vi får just det där när Gashi ligger på rygg. Ta udden lite ur det. Det öppnade väl upp det lite för oss till slut så att vi sen kunde börja spela. Vi hade en tanke att det skulle hjälpa oss i den här matchen, sa Rikard Norling på presskonferensen.

Annons

Jag gav Pär Hansson en fyra innan gårdagens match. Det var snällt. Pär gjorde en tveksam första halvlek och han är inte lika beslutsam och säker som tidigare.

Däremot gillar jag Loret Sadiku. Just nu är han i en klass för sig själv i HIF. Han styr sina lagkamrater och spelet med fötterna och spelförståelsen håller hög klass. Okej då, David Accam är inte så pjåkig han heller, han är såklart viktig i det offensiva spelet.

I MFF gjorde Pontus Jansson en väldigt bra match tillsammans med Jiloan Hamad, Erik Friberg, Simon Thern och Magnus Eriksson. ”Mange” gör en riktigt bra säsong och är nu uppe i tio mål och tolv assist på 25 matcher. Anfallaren har chans att vinna både skytte- och passningsligan. Där kan man väl lugnt säga att AIK gjorde en miss som släppte i väg honom.

På väg tillbaka till Stockholm efter jobbresa i Göteborg, Växjö och Helsingborg. I kväll blir det ännu ett derby och den här gången står Djurgården på den ena planhalvan och AIK på den andra. Dif:s första hemmaderby på år och dagar.

Annons

Aleksandar Prijovic, Erton Fejzullahu och Celso Borges är avstängda och det är tunga avbräck för båda lagen. Godsway Donyoh lär gå in från start i Djurgården och i AIK kommer Robin Quaison få spela centralt medan Nabil Bahoui lämnar bänken och tar en plats på kanten.

AIK är ett bättre lag än Djurgården och borde ta tre poäng. Speciellt om man vill ha en kvalplats till Europa. Vid seger går Gnaget upp på lika många poäng som trean Helsingborg. Känslan är att Kennedy Igboananike avgör matchen mot sitt förra lag. Mot IFK Göteborg fick han inga ytor att jobba på, jag tror att det kommer se annorlunda ut i dag.

För två omgångar sedan trodde Djurgårdens tränare Per-Mathias Högmo att Elfsborg skulle ta guld – det tipset lär han ångra. I går fick de regerande mästarna stryk mot Brommapojkarna. Segern var otroligt viktig för BP som nu har två poäng ner till kvalplatsen.

Annons

Publicerad 2013-09-26 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto